Фиорентина - Ювентус: Торинци ще напуснат борбата


Н. Гавазов

Фиорентина - Ювентус: Торинци ще напуснат борбата

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 07.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

За Ювентус започва най-интересният отрязък от сезона. През този месец торинци в жесток цайтнот ще трябва да се справят с трудности под формата на травми и голямо количество мачове. В края на седмицата Юве ще играе срещу Парма, четири дни по-късно е сблъсъкът с Монако, следва среща с Лацио, реванш с Монако, на 26 април е Дерби делла Моле и месецът завършва с мач с Фиорентина от шампионата на Серия А. За три седмици Ювентус ще проведе седем мача!

Началото е тази вечер, като ще припомним на читателите, че първата среща в Торино завърши с победа за гостите 2:1, а в герой на мача се превърна новото попълнение Мохамед Салах. Резултатът дава надежди както на "виолетовите", така и на "бианконерите", поради което изходът на сблъсъка остава напълно отворен.

"Виолетовите" са в отлична форма и за изминалите тринадесет мача записаха само една загуба. Отборът на Винченцо Монтела заема четвърто място в Серия А и има шансове за класиране в Топ 3 и участие в следващия сезон на Шампионска лига. Последния кръг Фиорентина надигра без проблем Сампдория с 2:0 у дома.

Гостите също се поздравиха с успех през уикенда, побеждавайки Емполи с 2:0. Тимът уверено върви към четвърта поредна титла в Серия А, заемайки първо място в лигата със 70 точки в актива си, или с 14 точки повече от втория в таблицата, което от друга страна дава спокойствие на торинци и възможност на Масимилиано Алегри спокойно да извършва ротации.

Отсъстващи: Роиси, Савич и Паскуал. Италианецът се възстанови от контузия, но Винченцо Монтела отказа да рискува здравето на соя играч.

За Ювентус няма да играят Асамоа, Ромуло, Касераяс, Погба, Пирло и Коман. Преди малко официалният сайт на шампиона съобщи, че Карлос Тевес е получил лека травма на днешната тренировка и отпада за мача.

Както казахме, очертава се много интересен двубой. Преди новината за контузията на Тевес щяхме да твърдим, че е малко вероятно Фиорентина два пъти подред да победи Юве, но при отсъствието на аржентинеца трудно бихме си представили гостите да вкарат повече от един гол.

Прогноза: Фиорентина - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

12 март Фиорентина - Рома 1:1 (Лига Европа)
16 март Фиорентина - Милан 2:1 (Серия А)
19 март Рома - Фиорентина 0:3 (Лига Европа)
22 март Удинезе - Фиорентина 2:2 (Серия А)
04 април Фиорентина - Сампдория 2:0 (Серия А)

Ювентус:

09 март Ювентус - Сасуоло 1:0 (Серия А)
14 март Палермо - Ювентус 0:1 (Серия А)
18 март Борусия Дортмунд - Ювентус 0:3 (Шампионска лига)
22 март Ювентус - Дженоа 1:0 (Серия А)
04 април Ювентус - Емполи 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

160 срещи
33 победи за Фиорентина
53 равенства
74 победи за Ювентус
Голова Разлика: 268:172 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226