Рома - Фиорентина: Равностоен мач, без изразен фаворит


Н. Гавазов

Рома - Фиорентина: Равностоен мач, без изразен фаворит

Рома - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 03.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Рома посреща Фиорентина в четвъртфинален мач от Купата на Италия - турнир, към който на този етап отборите се отнасят сериозно и хвърлят всички усилия да продължат напред. В този смисъл може да бъдем сигурни, че тази вечер на "Олимпико" ни очаква гореща вечер - един срещу друг застават закъсалият откъм идеи отбор на Руди Гарсия срещу намиращия се в добра форма колектив на Винченцо Монтела.

"Вълците" влизат в мача с една победа и четири равенства от последните си пет срещи във всички турнири, което е достатъчно основание да твърдим, че столичани се намират в мини-криза. Причините са различни, но и с невъоръжено око се вижда, че когато Франческо Тоти се измори, а Жервиньо го няма на фланга, римляните страдат. Разбира се, това няма как да не радва Масимилиано Алегри и Ювентус, но жалкото е, че интригата за титлата в Италия умря толкова рано - действащият шампион се намира на седем точки, което за Серия А си е истинска пропаст.

Фиорентина показва стабилност в последните си двубои, а резултатите радват по-голяма част от феновете. Разбира се, максималистите искаха победа за "виолетовите" срещу "вълците" преди две седмици, не отчитайки факта, че за първи път от седем мача насам флорентици не загубиха от своя съперник. Обнадеждаващото е, че в тези двубои се забелязва все по-голяма смелост и гъвкавост на Монтела, постоянна смяна на схемата на игра и конкретните задачи на играчите и честото използване на пресата, като средство за противодействие на съперника. Благодарение на положителните резултати Фиорентина започна да се доближава до местата в зоната на евротурнирите и сега флорентинци се намират само на две точки оттам, което е напълно преодолима разлика.

Домакините влизат в мача без контузените Де Роси, Стротман, Жервиньо, Балдзарети, Кастан и Итурбе. Руди Гарсия няма да промени схемата, така че ще видим отново постройка 4-3-3, с Кейта в средата на терена.

Гостите също имат кадрови проблеми. Хуан Куадрадо вече е в Челси и ще е интересно да видим, как Монтела ще реагира на това. Извън строя са контузените Роси, Бернардерчи, Лупатли и Ел Хамдауи, както и наказания Алонсо. Вероятно "виолетовите" ще излязат с трима в защита и пет човека в средата на терена, но може да бъдем сигурни, че по време на двубоя гостите отново ще опитат да променят схемата и освен това ще подложат на преса противника.

Страхотен мач, в който би трябвало да има всичко. Залогът е голям, а и феновете на италианския футбол не биха отказали да гледат Рома - Ювентус или Фиорентина - Ювентус. Преди няколко седмици нямаше да поставим под въпрос кой ще триумфира тази вечер. Домакините имат подкрепата на трибуните и много опит в състава си, но гостите пък се намират в чудесна форма и са готови да огорчат. Очаква се първоначален домакински натиск, след което играта ще се стабилизира и може би в средата на терена ще се води голямата битка за надмощие в мача. Рома не изглежда добре срещу организирани противници, особено когато липсват ключови играчи, така че ни очаква равностоен мач, без изразен фаворит. 

Прогноза: Рома - Фиорентина 1:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

11 януари Рома - Лацио 2:2 (Серия А)
17 януари Палермо - Рома 1:1 (Серия А)
20 януари Рома - Емполи 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
25 януари Фиорентина - Рома 1:1 (Серия А)
31 януари Рома - Емполи 1:1 (Серия А)

Фиорентина:

11 януари Фиорентина - Палермо 4:3 (Серия А)
18 януари Киево - Фиорентина 1:2 (Серия А)
21 януари Фиорентина - Аталанта 3:1 (Купа на Италия)
25 януари Фиорентина - Рома 1:1 (Серия А)
31 януари Дженоа - Фиорентина 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Фиорентина

158 срещи
52 победи за Рома
58 равенства
48 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 195:188 за Рома

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
319