Оуен: Палмър трябва да играе за Англия вместо Сака


Н. Гавазов

Оуен: Палмър трябва да играе за Англия вместо Сака

Бившият нападател на Ливърпул и Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен смята, че Коул Палмър от Челси повече заслужава място в титулярния състав на Англия, отколкото Букайо Сака от Арсенал.

Току-що отпразнувал 22-ия си рожден ден, Палмър беше едно от откровенията на този сезон, като отбеляза 21 гола и направи девет асистенции във Висшата лига.

Оуен вярва, че Палмър е длъжен да спечели място в стартовия състав на Англия за Евро 2024 и е най-голямата заплаха за Сака.

"Предпочитам да видя Коул Палмър да стартира, отколкото Букайо Сака. Мисля, че формата и уменията на Палмър вече не могат да бъдат игнорирани.

Вкарвах го в английския отбор преди няколко месеца, но сега той е един от най-добрите играчи във Висшата лига. Може дори да спечели Играч на годината или "Златната обувка" за проблемен отбор.

Така че мисля, че той трябва да започне. Бих го използвал отдясно. Той е отдясно, Фодън и Белингам в средата, Райс в опорната зона. Но на моменти бих ги сменял, давайки им свобода на действие .. Хари Кейн естествено би играл отпред.

Не мисля, че Гарет Саутгейт ще направи това. Сигурен съм, че той ще играе с двама опорни полузащитника, но не мисля, че това е правилно.

Ако играе с двама полузащитници, те вероятно ще бъдат Коби Майну и Деклан Райс. Тогава той ще трябва да избира между Палмър или Фодън – или да използва и двамата, оставяйки Сака на пейката.

Но е немислимо Фодън и Палмър да не започнат. Те са двама от нашите топ трима или четирима играчи.

Предизвикателство е да ги съберем всички в отбора, но вариантът, който предложих, пасва на всички. Сака може да бъде пропуснат, но той все още може да играе важна роля. Ако финалът бе утре, бих започнал с Палмър", заяви Оуен.

  Сподели
81