Наполи - Фиорентина: Среща между най-горещите голмайстори в Серия А


Н. Гавазов

Наполи - Фиорентина: Среща между най-горещите голмайстори в Серия А

Наполи - Фиорентина
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 02.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Наполи посреща Фиорентина в мач от втория кръг на Серия А. На легендарния „Сан Паоло" един срещу друг ще излязат два отбора, които са извън обичайните заподозрени за доминираща роля в италианския футбол, но този сезон „партенопеите" и „виолетовите" разполагат с необходимия потенциал за да отправят предизвикателство към грандовете от Рим, Милано и Торино. Това ще бъде поредният горещ мач на кръга, в който героите на миналия уикенд Едисон Кавани и Стеван Йоветич ще се опитат да продължат с доброто си представяне.

Наполи стартира кампанията си в Серия А със забележителна победа от 3:0 срещу Палермо на негостоприемния „Барбера", изнасяйки истинска лекция на своя съперник, който получавайки гол в 45-та минута от Хамшик, така и не успя да се съвземе след почивката. Попаденията на Маджо и Кавани бяха най-малкото, което би могло да се случи на сицилианци, а отбора воден от Валтер Мадзари показа, че ще играе важна роля в първенството през този сезон.

Фиорентина показа характер в първия си двубой срещу Удинезе след като губеше в резултата през първото полувреме на „Артемио Франки". След почивката хората на Винченцо Монтела притиснаха съперника си, а усилията им в търсене на обрат се увенчаха с успех - двата гола на Стеван Йпветич поставиха фриулци на колене и донесоха трите точки за тосканци, които обаче трябва още да поработят върху окончателното сглобяване на състава.

В лагера на домакините няма контузен футболисти, но за сметка на това Андреа Досена и Горан Пандев няма да бъдат на разположение на Валтер Мадзари заради изтърпяване на наказания, което означава, че в левия край на полузащитата ще се разположи Зунига. Схемата на игра ще е 3-5-1-1 с Квани отпред, подкрепян от Инсине. Гамберини и Бритос ще спорят за мястото на ляв защитник, но вероятно в стартовия състав ще видим Мигел.

Гостите са улеснени с липсата на отсъстващи поради контузии или картони, единствено Франческо Дела Роса е под въпрос, но днешните късни тестове показаха, че 24-годишният полузащитник ще бъде готов за двубоя. Най-силното попълнение Акуилани ще започне в средата на терена и само остава да видим докъде е стигнало сглобяването между него и Писаро. Йоветич със сигурност ще води атаката на „виолетовите", докато Ляич е в конкуренция с Ел Хамдауи. Интересно ще бъде да видим по какъв начин Монтела ще реши проблема с напускането на Настасич - тук на този етап вариантите са три: Савич да застане на този пост; Савич да отиде в центъра на защитата, а Родригес на левия край на отбраната и най-нереалистичния вариант е Ашонг да замести Настасич.

Много любопитен двубой. Домакините ще се опитат с дълги топки и атаки по крилата да извеждат Кавани на изгодни стрелкови позиции, но не е изключено на определен етап от мача в предни позиции да се появят също така Хамшик и Гехрами. От своя страна Фиорентина ще се опита със сгъстена средна линия да противодейства на атаките на „партенопеите" по крилата. Всъщност, точно тук ще бъде ключа към успеха в мача и в това дали Кавани и Йоветич имат своя ден.

Прогноза: Наполи - Фиорентина 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

29 юли Наполи - Байер Леверкузен 2:1 (Приятелска среща)
01 август Наполи - Бордо 2:0 (Приятелска среща)
04 август Наполи - Брага 3:1 (Приятелска среща)
11 август Ювентус - Наполи 4:2 сл. прод. (Суперкупа на Италия)
26 август Палермо - Наполи 0:3 (Серия А)

Фиорентина:

13 май Фиорентина - Каляри 0:0 (Серия А)
27 юли Фиоренитна - Верона 0:0 (Приятелска среща)
05 август Фиорентина - Арис 2:1 (Приятелска среща)
18 август Фиорентина - Новара 2:0 (Купа на Италия)
25 август Фиорентина - Удинезе 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Фиорентина

126 срещи
40 победи за Наполи
35 равенства
51 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 163:131 за Фиорентина

Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.72
Равен - 3.50
Фиорентина - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.75
Равен - 3.35
Фиорентина - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140