Анонс на 26 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 26 кръг на Серия А

Удинезе - Аталанта

Франеско Гуидолин успя да запази отбора си в Лига Европа и в зоната, осигуряваща участие в Шампионска лига догодина, въпреки контузиите участието на няколко играчи в турнира за Купата на Африка.Сега наставникът вече разполага със своите ключови играчи и фриулци трябва да забравят за двете загуби в началото на миналия месец и да се съсредоточат върху предизвикателството да се задържат в топ 3.

За домакините са контузени Маурисио Исла, Емануел Баду и Алмен Абди. Фабрини изглежда фаворит да подкрепя Ди Натале, докато на Армеро вероятно ще бъде дадена почивка. Схемата на игра ще бъде традиционната 3-5-1-1, но има вероятност и за 3-5-2, при която Пациенца ще бъде малко преди останалите полузащитници.

След като известно време Аталанта се бореше да си възвърне формата, ето че в миналия кръг бергамци отнесоха Рома с 4:1, с което играчите отблъснаха всякакви слухове за скандали и раздори в съблекалнята. Благодарение на този успех Аталанта се изкачи на 11-то място в класирането на седем точки от опасната зона.

Гостите определено пристигат разяждани от кадрови проблеми - Даниеле Капели и Стефано Лучини са контузени, а Максимилиано Моралес, Кристиано Дони и Федерико Пелусо изтърпяват наказание. Колантуоно ще заложи на игра с четирима защитника с Фери и Белини на фланговете, но проблемът ще дойде от липсата на централни бранители, защото треньорът разполага само с Раймонди на този пост. Кароса ще започне като ляво крило на мястото на Лопес. Схемата на игра ще бъде 4-4-2 с Марилунго и Денис начело на атаката.

Удинезе са най-добрия домакински отбор в Серия А. Фриулци вероятно ще атакуват от самото начало с обичайното си високо темпо, докато гостите ще накъсват играта и ще се опитат да рушат атаките на домакините в зоната малко след централния кръг. Ако хората на Гуидолин са по-съсредоточени в последната част на атаките си, бергамци нямат никакъв шанс срещу своя противник.

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 1.66
Равен - 3.50
Аталанта - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 1.70
Равен - 3.35
Аталанта - 5.25


Прогноза за: Удинезе - Аталанта 2:0

 

Фиорентина - Чезена

Фиорентина загуби последните си три мача и въпреки факта, че „виолетовите" са с мач по-малко, зоната на изпадащите изглежда все по-близо. Делио Роси заяви, че работи върху изграждането на отбор за следващата година, нещата около тима са такива, че наставникът трябва да помисли как да не въвлече Фиорентина в битката за оцеляване. Кродруо и Кхарджа са контузени, а Оливера е наказан. Амаури се възстанови от контузията си и вероятно ще започне като титуляр, търсейки първия си гол за Фиорентина. Вероятно Роси ще се върне към 4-3-1-2, което означава, че Ладзари ще играе зад нападателите

Нещата с Чезена изглеждат трагични. Отборът загуби пет от последните си шест мача и с двубой по-малко „морските кончета" се намират на десет точки от спасителния бряг. След нова година представянето на тима се влоши и ако срещата с Фиорентина бъде загубена, почти сигурно Чезена няма да успее да се спаси. Стив фон Берген е контузен, а Маурицио Лауро и Роберто Гуан са наказани. Вероятно Сантана ще играе в средата на полето, а Муту и Якуинта начело на атаката.

И двата отбора ще се борят за трите точки, но Чезена ще има по-дефанзивен подход към мача. Някои от основните играчи все още чакат по-добрата си форма, но тези на домакините са по-близо до нея. Ако Фиорентина подцени своя противник и получи гол, много трудно ще бъде за „виолетовите" да се върнат, особено на фона на недобрата форма на Амаури и Якуинта. Това е от онези мачове, в които не виждам не е неразумно да не предприемем един умерен риск.

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 1.50
Равен - 3.80
Чезена - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 1.47
Равен - 3.60
Чезена - 8.50


Прогноза за: Фиорентина - Чезена 2:1

 

Лече - Дженоа

Лече се намира в много добра серия и хората на Серсе Косми спечелиха осем точки в последните си четири мача. Въобще, идването на специалиста се отрази положително и „апулийските вълците" не само се отлепиха от дъното, но вече се намират на две точки от спасителния бряг. Карлос Гросмюлер е контузен и отпада за двубоя, а Масимо Одо се бори с грипа, който му попречи да пътува до Каляри. Вероятно Томович ще започне на негово място. Бласи е на разположения и трябва да играе като дефанзивен хал, а при това положение Делвекио отива на пейката. Мюриъл и Ди Микеле ще водят атаката, а Божинов ще започне отново като резерва.

Представянето на Дженоа е противоположно на това на своя днешен противник. „Грифоните" спечелиха само една точка в последните си четири мача. Засега позицията на генуезци в таблицата за класиране все още не е проблем, защото от опасната зона разстоянието е седем точки, но след сблъсъка с Лече хората на Марино могат да се окажат опасно близо. Алберто Джилардино е контузен, а Лука Антонели и Чезаре Бово, които се бореха със своя фитнес едва ли ще започнат двубоя. Вероятно Зе Едуардо и Паласио ще водят атаката при схема на 4-4-2, а другото решение е при постройка 4-3-3 Биондини да започне като титуляр.

Лече няма да промени стила си на игра при Косми и ще започне много агресивно и с високо темпо. И двата отбора имат добри атакуващи играчи по фланговете, които лесно могат да се превърнат в ключови за успеха на тимовете си. Импулсът на домакините срещу ниския морален дух на техния противник - това е битката в неделя в Апулия и по-вероятно е домакините да победят, отколкото да загубят точки.

Коефициенти от bet365:
Лече - 2.10
Равен - 3.30
Дженоа - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лече - 2.10
Равен - 3.30
Дженоа - 3.40


Прогноза за: Лече - Дженоа 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173