Фиорентина и Рома няма да се победят


Н. Гавазов

Фиорентина и Рома няма да се победят

Фиорентина - Рома
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 04.12.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Фиорентина посреща Рома в среща от 14-я кръг на Серия А и Делио Роси, който замени Синиша Михайлович на треньорския пост на „виолетовите" ще търси своята първа победа в първенството, което няма да бъде никак лесно в предвид класата на съперника и същевременно ужасното представяне на Фиорентина през настоящия сезон. „Ла виола" успя да запише успех само в три срещи от кампанията си в Серия А, а в последните си три мача е без победа, което смъкна тима на 16-то място в класирането с 13 точки - само три повече от зоната на изпадащите.

Труден тест очаква Рома на „Артемио Франки", още повече, че „вълците" не играят толкова убедително при гостуванията си и загубиха четири от досегашните си двубои навън- последният срещу Удинезе с 0:2, в който ясно проличаха проблемите в защита, но също така столичани изненадващо отстъпиха инициативата и в средата на терена, откъдето всъщност дойдоха основните проблеми за отбора воден на Луис Енрике. В момента Рома се намира на седмо място в класирането със 17 точки - с две по-малко от местата, осигуряващи участие в евротурнирите догодина.

Фирентина е без контузените Касани, Кродруп, Кхарджа и Черчи. От групата за мача отпадна и наказания за един мач Натали и всичко това поставя пред Делио Роси сериозни въпроси относно подреждането на състава си. Вероятно Настасич и Гамберини ще изградят двойката централни защитници и не е съвсем ясно до колко добро ще бъде разбирателството между двамата, след като сърбинът е започнал само в един мач като титуляр и има на само 165 минути с фланелката на виолетовите.

Рома ще пътува до Флоренция без контузените Освалдо, Роси, Борини, Писаро, Бурдисо и Каяер. За щастие на Луис Енрике, завръщането на Франческо Тоти ще даде повече опции на испанеца в атака и най-вероятно 35-годишният бивш национал на „Скуадра" заедно с Къркич ще води нападението на „вълците". В средата на терена е по-вероятно е Греко да започне мача, отколкото Симпличио, а на десния фланг на отбраната ще видим Тадей вместо Перота, но разбира се, това ще бъдат лични решения на Енрике, които той ще вземе непосредствено преди мача.

Този мач ще бъде тежък за двата отбора. Рома имаше проблеми с дисциплината на Освалдо, който бе наказан с глоба и сякаш Енрике се справи със ситуацията, но очевидно е, че във Фиорентина проблемите от подобен характер са много по-сериозни, след като Ладзари и Черчи нарушиха режима и също бяха наказани. По някакъв начин Делио Роси се опитва да вдъхне респект в играчите си, но действията му са силно ограничени най-вече заради късата резервна скамейка на тима. Мачът ще бъде тежък и от гледна точка на това, че двата тима се нуждаят отчаяно от точки и не е известно до колко това ще се отрази на действията на футболистите. Бих дал леко предимство на гостите, най-вече заради проблемите в ариегарда на Фиорентина, както и силната средна линия, която има Рома. Но ако имам възможност да избирам, ще използвам и трите знака в своята игра.
Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

30 октомври Фиорентина - Дженоа 1:0 (Серия А)
06 ноември Киево - Фиорентина 1:0 (Серия А)
19 ноември Фиорентина - Милан 0:0 (Серия А)
24 ноември Фиорентина - Емполи 2:1 (Купа на Италия)
27 ноември Палермо - Фиорентина 2:0 (Серия А)

Рома:

26 октомври Дженоа - Рома 2:1 (Серия А)
29 октомври Рома - Милан 2:3 (Серия А)
05 ноември Новара - Рома 0:2 (Серия А)
20 ноември Рома - Лече 2:1 (Серия А)
25 ноември Удинезе - Рома 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Рома

147 срещи
44 победи за Фиорентина
58 равенства
45 победи за Рома
Голова Разлика: 178:175 за Рома


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.40
Равен - 3.10
Рома - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.35
Равен - 3.10
Рома - 3.05

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195