Анонс на 8 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 8 кръг на Серия А

Фиорентина - Катания
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 22.10.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Джаночаро (Лече)

Саниша Михайлович ще изведе Фиорентина срещу бившия си клуб Катания след като миналата седмица не успя да победи аутсайдера Чезена, а след домакинската загуба от Лацио по-рано, в медиите се появиха спекулации за уволнението на Михайлович. Тези слухове веднага бяха разсеяни от ръководството на „виолетовите", но единственият начин те да бъдат изцяло изключени е само при положение, че Фиорентина започне да побеждава. В момента тимът се намира на десета позиция с осем точки в своя актив.

Катания пристига във Флоренция в много добро настроение - сицилианци са без загуба в три поредни мача, но най-хубавото е, че миналата седмица успяха да победят вицешампиона Интер и то след като направиха пълен обрат в мача. Това изкачи островитяните на осмо място в класирането и с девет спечелени точки от шест мача, хората на Монтела могат да бъдат спокойни за бъдещето си - поне на този етап.

За домакините няма да играят Кродруп, Касани и Гудан, които са контузени. Варгас, който не взе участие в мача срещу Чезена заради „неспортсменско поведение" тренира през тази седмица и очевидно конфликтът с Михайлович вече е изгладен. Фиорентина ще излезе с обичайната си схема 4-3-3, като Бехрами и Варгас ще са по фланговете на полузащитата, а Натали се завръща в центъра на отбраната.

Монтела няма да може да разчита на Ледесма, Капуано, Потенца, Алварес, Лиама и Суасо, които лекуват травми. Атаката ще се води от Лопес и Гомес, Алмирон, Лоди и Делвекио ще оформят средната линия. Схемата на игра ще бъде 5-3-2, като Белучи, Споли и Легроталие ще изпълняват ролята на централни защитници.

Тежък мач очаква домакините. Срещу тях излиза амбициозен отбор, който на всичкото отгоре се намира в много добра форма, а след победата над Интер и в отлично психологическо състояние. Според мен, в тази среща логиката сочи, че трябва да се доверим на домакините, но още по-разумно ще бъде да използваме и знак за равенство.

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 1.80
Равен - 3.30
Катания - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 1.80
Равен - 3.25
Катания - 4.75


Прогноза за: Фиорентина - Катания 1:0

 

Парма - Аталанта
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 23.10.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Бриги (Чезена)


Парма и Аталанта ще кръстосат шпаги в един от най-завързаните мачове в Серия А. Домакините твърдо са решили да сложат кръст на лошия си старт и в последните си два мача записаха победи - у дома срещу Дженоа и срещу Наполи в Неапол. Така „дуковете" събраха девет точки и в момента се намират на девето място в таблицата за класиране. В неделя атаката ще се води от Флокари, който се превърна в герой на „Сан Паоло", докато Джовинко ще трябва да продължи да се доказва. Коломба ще заложи на схема 4-4-1-1 с Биябияни и Модесто на двете крила, а Гоби ще отиде на левия край на защитата. Това означава, че Галопа и Рубин ще започнат двубоя на разреваната скамейка.

Аталанта започна фантастично кампанията си и постигна три победи и равенство, благодарение на което успя да заличи пасива си от шест точки. След това сякаш хората на Колантуоно се успокоиха и намалиха малко темпото, защото загубиха гостуването си на Рома, а през миналата седмица завършиха наравно с Удинезе у дома си в един много оспорван двубой, в който и двата тима имаха своите шансове за успех. Голямата загуба за гостите ще бъде контузията на централния защитник и лидер на отбора Томас Манфредини, който ще бъде месец извън строя. Опциите за негов заместник се ограничават до трима играчи - Капели, Пелусо и Масиело. Пинто също лекува контузия и това означава, че на левия фланг на полузащитата ще се разположи Бонавентура, а Падоин ще застане в средата на терена.

Интересен двубой, в който всеки един от двата тима може да бъде победител. Парма играе контраатакуващо и с дълги пасове към Флокари и Джовинко, докато Аталанта обича повече да задържа топката. И все пак, предизвикателството изглежда далеч по-голямо за гостите, най-вече защото „дуковете" ще бъдат подкрепяни от своята публика, а и от липсата на лидера в състава на бергамци.


Коефициенти от bet365:
Парма - 1.61
Равен - 3.60
Аталанта - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 2.10
Равен - 3.10
Аталанта - 3.50

Прогноза за: Парма - Аталанта 2:1

 

Рома - Палермо
Стадион: "Олимпико", Рома
Дата: 23.10.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Бергонци (Генуа)


Рома приема на свой терен сицилианския Палермо, който в предишния кръг отстъпи в Милано на едноименния отбор. Римляните участваха в дербито за Вечния град, което загубиха за първи път от две години. Поражението обаче дойде след спорна дузпа и изгонване на Кяйер, което хвърля сянка върху загубата на Лацио. „Такова гмуркане аз съм виждал единствено в басейн", заяви по този повод бившия играч на Милан Костакурта. Столичани се смъкнаха на 12-то място в класирането с осем точки в своя актив - на 4 от зоната на изпадащите и на 4 от първото място.

Палермо във втори пореден мач ще играе като гост. След поражението от Милан президента Дзампарини отново изпадна в онова състояние, в което го помним от пролетта, когато сменяше треньори между двете си закуски. В понеделник привика при себе си старши-треньора на тима Манджа и около два часа двамата разговаряха на четири очи, след което отказаха да дадат изявления. Причина за недоволството на боса този път не бе голямата загуба на „Сан Сиро" , а играта на футболистите, които наистина излязоха на терена като обречена и не показаха никакво желание да се противопоставят на съперника си, който пък от своя страна реши да ги пожали. В момента „сицилианските орли" се намират на шесто място в класирането и имат в актива си 10 точки

Рома продължава да бъде без Тото, Сисиньо, Роси, Лобонт и Окака, които са контузени. Кяер е наказан за един мач, а Гаго и Греко по неизвестни за нас причини отпаднаха от групата за мача. Добрата новина е завръщането на Стекеленбург, който отказа да играе с каска и вчера предизвика скандал с медицинския щаб на столичани. Схемата на игра ще бъде 4-3-3. Вероятен състав: Стекеленбург - Анхел, Хуан, Н.Бурдисо, Касети - Пиянич, Де Роси, Перота - Освалдо, Ламела, Къркич.

Освен контузията на Ди Матео, в лагера на Палермо няма други загуби на играчи. Проблем ще бъде каква тактическа постройка ще избере старши-треньора на отбора, след като през седмицата президента Дзампарини посъветва отборът да премине към 4-4-2. Най-вероятно Манджа няма да послуша съветите на своя президент и ще се придържа към старата схема на игра с трима дефанзивни полузащитника и един офанзивен. Вероятен състав: Цоварис - Писано, Силвестър, Милиячо, Балцарети - Барето, Акуа, Роса - Личич - Пинила, Ернандес.

Двата тима са в приятелски отношения, но това няма да повлияе на битката долу на терена, още повече, че играчите са гладни за успехи. Според мен, при добра организация в отбрана Палермо може спокойно да измъкне точката от своя съперник, включително и да постигне победа. Очертава се труден мач и за двата отбора, защото сицилианци никога не са се чувствали тук гости, а сега се намират в добра форма и най-вече хората на Маджо играят със самочувствие, след като преди началото на сезона бяха отписани от елита.

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.72
Равен - 3.50
Палермо - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.70
Равен - 3.40
Палермо - 5.25

 

Прогноза за: Рома - Палермо 2:1

 

 

Болоня - Лацио

Стадион: "Ренато Дел'Ара", Болоня
Дата: 23.10.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Дамато (Барлета)

Болоня победи в миналия кръг Новара с 2:0 и успя да се измъкне от последното място в класирането. Това беше първи успех за „розоблу" в шампионата, а дебютът на новия наставник на тима Стефано Пиоли започна с победа, което даде надежди на феновете на тима, че Болоня ще оцелее и ще запази елитния си статут. До тази победа тимът бе регистрирал 4 загуби и само едно равенство - на терена на Ювентус, което в никакъв случай не променяше впечатленията от лошата игра на „розоблу". Домакините ще бъдат без Антонсон, Диаманти и Крус, които са контузени. Старши-треньора на отбора промени игровата схема и след успеха срещу Новара едва ли ще излезе с друга постройка, освен 4-3-1-2. Вероятен състав: Алиарди - Раджи, Портанова, Шерубин, Морлео - Пулцети, Мудингай, Коне - Рамирес - Ди Вайо, Акуафреска.

След пет поредни загуби от Рома, Лацио през миналата седмица най-после успя да спечели битката за Вечния град. Но върху тази победа остана сянка на съмнение, след спорната дузпа, която получиха „орлите". Благодарение на трите точки в този мач, хората на Еди Рея се изкачиха на четвъртото място в таблицата за класиране и са само на точка от лидерите в класирането. По важното е, че започна затопляне на отношенията между феновете и треньора, който по-рано получи смъртни заплахи и подигравки, които едва не доведоха до оставката му. Гостите ще бъдат без Броки, Гонзалес и Маури, което ще накара Еди Рея да направи някои промени в традиционната тактическа постройка на тима. Преди всичко той ще трябва да се възползва от добрата форма на Клозе, Сисе и Ернандес и да ги подреди по начин, при който те ще бъдат най-полезни за отбора си. Вероятно Клозе ще остане на върха на атаката, а Сисе и Скули ще се разположат на фланговете, като Ернандес ще бъде непосредствено зад германеца. Има друг вариант, при който Скули да води атаката, Клозе да отиде на левия фланг, а Сисе да застане в средата. Не е изключено в хода на мача да бъдат прилагани и двата варианта, но всичко това го знаят само играчите и треньора на Лацио.

Поредният интригуващ двубой от Серия А, в който двата тима ще имат за задача да докажат, че успехите им в предишния кръг не са случайни. Болоня няма потенциал да победи своя съперник и за успех ще се смята, ако успее да вземе точката. Надеждите за това са свързани с традицията италианските отбори след участие в мач от европейските турнири да се представят слабо. Ако обаче Еди Рея е успял да изправи играчите си, тогава нищо добро не очаква домакините и аз не виждам как те биха се противопоставили успешно на Клозе и компания.

Коефициенти от bet365:
Болоня - 3.50
Равен - 3.30
Лацио - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Болоня - 3.30
Равен - 3.15
Лацио - 2.15


Прогноза за: Болоня - Лацио 1:1

 

Останалите срещи от кръга:

Удинезе - Новара
Сиена - Чезена

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188