Клоп вярва, че е постъпил правилно, решавайки да напусне Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп вярва, че е постъпил правилно, решавайки да напусне Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е уверен, че е взел правилното решение да напусне клуба, защото следващият сезон ще бъде труден.

Клоп ще изиграе предпоследния си домакински мач като мениджър на Ливърпул в неделя срещу Тотнъм.

Германецът все още не е осъзнал напълно, че кариерата му в Ливърпул приключва, но Юрген чувства, че му липсва енергия за следващия сезон.

"Наистина не съм мислил да напусна. Никога не съм гледал на тези оставащи мачове като на сбогом, защото не мога да мисля за собствената си ситуация всеки ден.

Тази седмица имаше ден, когато имахме среща на тренировъчното игрище с нашия благотворителен фонд. Там имаше семейства и деца и винаги се наслаждавам на тези моменти.

Срещнах се с едно момче, което видях за първи път преди пет години, когато бе болно от рак. Сега главата му е пълна с червени къдрици и е прекрасно да се види. В този момент разбрах, че ще ми бъде тежко да си тръгна.

Футболът ни бе слаб през последните седмици, което накара хората да кажат, че изглеждам уморен. Просто съм стар! Но ще дам 100 процента до последния си ден. Това винаги е бил планът.

Сигурен съм, че ако не бях взел това решение, следващата година можеше да е трудна. Тази идея, че трябва да се събереш за още един предсезон и да вземеш големи решения...

Трябва да си пълен с енергия за това. 80 процента не са достатъчни. Това е истината. Работата е 24/7. Да, има по-важни неща в живота, но ако наистина ти пука, тогава е 24/7.

Правя го от доста дълго време и разбрах, че не мога да продължа да го правя според стандарта, от който се нуждае клуб като Ливърпул“, заяви Клоп.

  Сподели
96