Ювентус ще вземе трите точки срещу Фиорентина


Н. Гавазов

Ювентус ще вземе трите точки срещу Фиорентина

Ювентус - Фиорентина

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 07.04.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Федерико Ла Пеня

След като приключиха серията си без победа с успех в средата на седмицата, Ювентус приема другия полуфиналист за Купата Фиорентина в неделя, когато и двата отбора ще се опитат да прехвърлят инерцията от Купата на Италия в Серия А.

Попаденията през второто полувреме на Федерико Киеза и Душан Влахович дадоха добра преднина на Ювентус в полуфиналния двубой в Купата на Италия за реванша по-късно този месец.

Само дни след като претърпя последно поражение в лигата от Лацио в столицата, Юве успя да обърне нещата на родна земя, така че спечелване на трофей остава възможност въпреки лошата им форма от средата на зимата.

"Зебрите" взеха само 2 точки от последните 12, така че закономерно хората на Макс Алегри се смъкнаха до трето място в класирането, като вероятният шампион Интер се отдалечи в далечината, а Милан изпревари торинци.

Всъщност, Ювентус е на 20 точки от върха в този късен етап от сезона само за втори път в своята дълга и славна история, което доведе до разрастване на спекулациите относно бъдещето на Алегри.

Поредицата без победа на "бианконерите" продължава четири мача от Серия А, така че след като загуби само един от 15 мача в лигата на "Алианц" през този сезон, Юве сега е домакин на един от клубовете, с които се намира в историческа вражда: поредица от играчи на Фиорентина - най-вече Роберто Баджо - са утъпкали пътя от Флоренция до Торино, създавайки антагонистични отношения.

Съвсем наскоро Влахович (98 мача в лигата и 44 гола за "виола") и Киеза (137 и 26) избраха да напуснат Стадио Франки в посока Ювентус – но нито един от тях не е участвал директно в голове срещу стария си отбор оттогава.

Фиорентина загуби 11 от последните си 12 мача като гост срещу Ювентус, като дори не успя да отбележи в четири от последните шест, а също така тосканци бяха победени с 1:0 от "бианконерите" в мача през ноември.

Подобно на историческия си съперник, "Виола" е в долната половина на Серия А по мачове, изиграни през втората половина на този сезон - Юве е 11-ти, а Фиорентина с пет места под тях - така че Купата може да се окаже единственият им път към спечелване на трофей.

Отборът на Винченцо Италиано може да срещне Ювентус във финала на Купата на Италия, след успехас 1:0 в първия мач с Аталанта БК в сряда вечерта, когато Роландо Мандрагора вкара единствения гол.

Настроени да започнат двубоя си от Лига на конференциите Европа с Виктория Пилзен следващата седмица, Фиорентина загуби в два финала през миналия сезон, така че Италиано ще се стреми да направи едно по-добро представяне този път, преди да напусне през лятото.

В неделя, когато ще се опитат да възродят слабите надежди за завръщане в Европа чрез Серия А, Виола трябва да се опита да подобри някаква ужасна форма като гост, след като взе само 16 точки от 42 налични при пътуванията си този сезон.

Най-накрая е прекратяването на поредицата от пет мача без победа в лигата - серия, която продължава до декември – но може би това ще е твърде много за колектив, който е толкова колеблив извън Тоскана.

Резервният вратар Матиа Перин се завръща на резервната скамейка и с това приключват кадровите проблеми на домакините.

Тъй като Аркадиуш Милик все още е изключен поради контузия, Душан Влахович започва отпред: процентът на победите на Юве пада от 64% на 20% без сръбския нападател и съотношението им голове на мач е наполовина.

Влахович натрупа 15 гола в лигата, за да заеме второ място в класацията на голмайсторите този сезон, но все още не е отбелязал гол в пет мача срещу Фиорентина, откакто напусна.

Междувременно централният нападател на Виола Андреа Белоти отбеляза скромни четири пъти срещу Ювентус до момента, макар че един от тях дойде при последното му посещение на стадион "Алианц" с бившия клуб Торино.

Винченцо Италиано завъртя хората си за победата над Аталанта за Купата, като пусна Джакомо Бонавентура на по-дълбока халфова позиция и избра Фабиано Паризи като ляв бек, като Кристиан Куаме направи редки последователни титули на крилото.

След като Оливър Кристенсен се върна на резервната скамейка в средата на седмицата, а Бонавентура беше наказан от Серия А при поражението с 1:2 от Милан миналата събота, гостите трябва да разполагат с пълен състав в неделя вечерта.

И двата тима се опитват да спрат пропадането си в Серия А, така че ни очаква интересен мач. Тъй като Ювентус разполага с по-добри атакуващи опции, очакванията са торинци да вземат трите точки.

Прогноза: Ювентус – Фиорентина 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фиорентина (Винченцо Италиано)
 
Тарачано
   
Кайоде
Миленкович
Куарта
Бираги
Бонавентура
Артур
Гонзалес
Бертран
Сотил
Белоти
Влахович
Киеза
Костич
Рабио
Локатели
Маккени
Камбиасо
Данило
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Масимилиано Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Фиорентина 1:0

  Сподели
111