Анонс на 18-ти кръг на Серия А - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на 18-ти кръг на Серия А - срещите в петък

Фиорентина - Торино

Последният уикенд за 2023 г. в Серия А ще започне под светлините на "Стадио Артемио Франки", където Фиорентина и Торино ще се сблъскат с надеждата да завършат годината на върха.

Домакините взеха 30 точки от 17 мача този сезон и заемат единственото място в квалификациите за Лига Европа, докато гостите са на 10-о място с 24 точки за същия период.

Докато Торино се радваше на успех в този мач в близкото минало, Фиорентина влиза в срещата с голяма инерция и след пет поредни домакински победи във всички състезания. Гостите не са боксова круша, но и не си представяме, че домакините няма да вземат точките в този мач.

Нашата прогноза е за над 1.5 гола и успех на тосканци.

Прогноза: Фиорентина - Торино 2:1

 

Наполи - Монца

Лутайки се от криза на криза, действащите шампиони Наполи ще се опитат да върнат сезона си на релси, посрещайки средняка Монца на "Стадио Марадона" в петък вечерта.

Наранените притежатели на Скудетото напуснаха Купата на Италия, а след това бяха победени от Рома точно преди Коледа и се намират само четири места над своите гости в класирането, малко по-малко от половината етап на Серия А.

Монца от своя страна е с една победа в последните си пет срещи, но само с две загуби в последните си пет двубоя навън, въпреки че вкара само шест гола като гост през сзона.

Завършвайки една невероятна година с победа, Наполи може да надделее в последния си мач – но главно поради недостатъците на опонента си.

Нашата прогноза е за под 3.5 гола.

Прогноза: Наполи - Монца 2:0

 

Лацио - Фрозиноне

Обсебен от непостоянство досега, Лацио ще се опита да постигне поредни победи само за втори път този сезон, когато посрещне Фрозиноне на "Стадио Олимпико" в петък вечерта.

"Орлите" се намират само на пет места над гостите си в таблицата на Серия А, малко по-малко от средата на етапа, докато са на шест точки от първите пет места.

Лацио влиза в срещата след победа над Емполи в Тоскана. Тогава Гендузи и Закани вкараха от двете страни на почивката и осигуриха комфортни три точки.

Фрозиноне е с една победа от последните си 5 двубоя - срещу Дженоа на 28 ноември. След това тимът на Езубеио Франческо записа едно равенство и 3 загуби, които обаче дойдоха срещу Милан и Ювентус и на гости на Лече.

Лацио е фаворит в срещата, но нека имаме едно наум.

Прогноза: Лацио - Фрозиноне 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241