Милан - Фиорентина: Тежък тест и за двата отбора


Н. Гавазов

 Милан - Фиорентина: Тежък тест и за двата отбора

Милан- Фиорентина

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 25.11.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Марко Ди Бело


Милан посреща Фиорентина с надеждата за рестарт, след като взе само две точки в четири мача.

Отборът от едноименния град претендира за най-високите места този сезон. "Росонерите" успяха да вземат 23 точки в дванадесет мача. Миланците заемат трето място във временното класиране. Те изостават на шест точки от втория Ювентус и на осем от водещия Интер, което е обезпокоително.

Също така миланци успяха да пратят топката в противниковата врата двадесет пъти и допуснаха четиринадесет пъти в своята. Тимът от Милано трябва да се бори до последно за най-високите места, включително и за шампионата.

"Червено-черните" играят и в Шампионската лига. В четири мача "дяволите" успяха да спечелят веднъж, два пъти завършиха наравно и веднъж допуснаха. Милан има пет точки и заема трета позиция в своя квартет, който включва още Борусия, ПСЖ и Нюкасъл.

В последния мач тимът на Стефано Пиоли завърши наравно като гост с Лече (2:2), а преди това загуби у дома от Удинезе (0:1) и подели точки с Наполи като гост (2:2). Последната победа беше на 7 октомври в мач с Дженоа (1:0).


Отборът от Флоренция също е високо в класирането този сезон. Флорентинците вече имат 20 точки и са на шесто място във временното класиране.

Флорентинският отбор изостава само на една точка от четвъртия Наполи и на единадесет от Интер. "Виолетовите" успяха да ударят вратата на противника двадесет пъти, но допуснаха шестнадесет гола сами.


"Лилиите" също продължават изявите си в Лигата на Конференциите. Те имат осем точки от четири мача и са начело в таблицата, където съперници са им Ференцварош, Генк и Чукарички.

Фиорентина победи Болоня (2:1) в последния си мач у дома, а преди това загуби от Ювентус (0:1) и Лацио (0:1). Преди това тимът на Винченцо Италиано загуби и от Емполи (0:2), но победи Наполи (3:1).


След като получи контузия на подколянното сухожилие по време на изпълнение на задълженията си в Швейцария, Ноа Окафор се присъедини към нарастващия списък от отсъстващи от мултинационалния отбор на Милан, а треньорът Стефано Пиоли също ще бъде без първите избрани нападатели Рафаел Леао (бедро) и Оливие Жиру (наказан) в събота вечер.

Летните попълнения Лука Йович и Саму Чуквуезе тепърва ще оказват влияние на "Сан Сиро", но и двамата могат да бъдат преместени в предната тройка, включваща също Кристиан Пулишич.

Фикайо Томори и Малик Тиау ще бъдат сдвоени в основата на задната четворка на домакините, тъй като Симон Кяер , Пиер Калулу и Марко Пелегрино също са извън състава.


Междувременно на Фиорентина ще липсва Лука Раниери поради наказание за един мач заради натрупани картони, но младият краен защитник Майкъл Кайоде е близо до завършване на завръщането си от контузия в глезена.

Додо и Гаетано Кастровили не трябва да се връщат в игра до 2024 г., но Винченцо Италиано трябва да има иначе пълен състав, от който да избира, така че М'Бала Нзола и Лукас Белтран ще се борят, за да заемат ролята на централен нападател на Виола.


Тежък мач и за двата отбора. Фиорентина е в добра форма, а Милан има кадрови проблеми. Домакините обаче имат подкрепата на трибуните и вероятно това ще повлияе на резултата.

Прогноза: Милан - Фиорентина 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фиорентина (Винченцо Италиано)
 
Тарачано
   
Париси
Миленкович
Куарта
Бираги
Артър
Дънкан
Гонзалес
Бонавентура
Беркало
Нзола
Пулишич
Йович
Чуквезе
Рейндерс
Крунич
Лофтъс-Чийк
Ернандес
Тиау
Томори
Калабриа
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Фиорентина 1:0

  Сподели
318