Анонс на 21-ви кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Серия А - срещите в неделя

Специя - Наполи

Специя и Наполи ще открият неделната програма от кръга в италианския елит.

Хората на Лука Готи имаха много добър период до преди две седмици, записвайки пет мача без загуба, с две победи в този сегмент. Отборът обаче загуби последните си два двубоя, първо като домакин на Рома и след това на гости на Болоня. За да сме справедливи ще кажем, че тимът никак не изглеждаше обречен и имаше своите шансове. Въпреки тези неблагополучни резултати, Специя остава на пет точки над чертата и изглежда, че основната задача на лигурци ще е както през миналия сезон - да оцелеят в Серия А.

Наполи решава съвсем други задачи и по всичко изглежда, че няма кой да спре "партенопеите". Неполитанци претърпяха поражение на гости на Интер в първия си мач от подновяването на кампанията и се създаде впечатление за поява на интрига в борбата за титлата. Това обаче бързо се изпари - хората на Лучано Спалети записаха четири победи, включително с 5:1 над Ювентус, а след препъванията на конкурентите сега преднината на Наполи пред най-близкия преследвач е 13 точки.

Гостите са фаворит в мача. Гостите ще предложат ентусиазъм и подкрепа на трибуните, но това няма как да помогне срещу отбор, който вкара 48 гола до момента и мачка дори грандовете.

Прогноза: Специя - Наполи 0:2

 

Торино - Удинезе

Това е мач между два идентични отбора и спокойно бихме го определили като дербито на средняците.

Торино е с една победа в последните си шест двубоя, но и с една загуба в този период. Като цяло "биковете" са много колебливи и създават впечатление, че не играят с пълния си капацитет. Как иначе да си обясним домакинската загуба от Специя, последвана от победа на гости на Фиорентина?

Удинезе е седми, на 9 точки от шестия Аталанта и с две пред утрешния си съперник. Иначе формата на фриулци е по-слаба с победа и три поражения в последните шест срещи, а по-предното класиране на Удинезе е заради добрите резултати на тима до паузата през ноември.

Този мач може да завърши и без победител. Ако все пак търсим такъв, по-разумно е да се заложи на Торино.

Прогноза: Торино - Удинезе 1:0

 

Фиорентина - Болоня

Фиорентина не се представя никак добре след подновяване на кампанията. Тосканци имат само една победа, допуснаха две поражения и не успяха да се наложат като домакини над Монца. Светлина в тунела бе миналия мач на гости на Лацио, който завърши без победител, но тези лоши резултати смъкнаха тима на 12-та позиция.

Изненадващо, Болоня има две точки повече и заема 9-то място в таблицата за класиране. Причината са последните резултати на "рособлу" - две победи и равенство, които изстреляха тима нагоре в таблицата за класиране. Нека обаче не се заблуждаваме по отношение на играта на Болоня, която остава встрани дори от тази на средняците в лигата.

Домакините разполагат с по-добър отбор и ако не подценят съперника си, би трябвало да се поздравят с победа.

Прогноза: Фиорентина - Болоня 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
495