Наполи – Ювентус: Без победител в дербито на кръга


FUTBOL-TV

Наполи – Ювентус: Без победител в дербито на кръга

Наполи - Ювентус
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 02.04.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато


Голямото дерби на 30-я кръг на Серия А е между намиращите се в Топ 3 Наполи и Ювентус. Това е последен шанс за домакините да задържат интригата около Скудето, макар че разликата от 10 точки до върха е твърде внушителна, а и шампионите не показват никаква колебливост в играта си.

"Небесно-сините" по-скоро трябва да погледнат към задържане на мястото им в тройката, тъй като Лацио е само на 6 точки и след този кръг може тази дистанция да се намали. Наполи вече отпадна от Шампионската лига и единствено остана да се съсредоточи в първенството, където се представя достатъчно добре и не би трябвало да се смъкне надолу в таблицата. Домакините допуснаха само едно поражение в предишните 23 кръга и успяха да реализират поне 2 гола в 13 от последните си 15 мача в Серия А, което говори за страхотна форма. Единственият сигурен отсъстващ е Лоренцо Тонели, докато Хисай е с леки болки, но не би трябвало да има проблеми да застане в защитата. Големи промени или изненади едва ли ще видим като по-скоро въпросителната е кой да застане до Хамшик и Диавара в центъра на терена.

Ювентус продължават да играе уверено и да държи спокойна дистанция от 8 точки от преследвача Рома, така че може да си позволи едно евентуално реми в този кръг. "Бианконерите" последно отстъпиха преди 15 мача, когато Фиорентина триумфира във Флоренция, а от тогава победите в сметката на шампиона във всички турнири са 13, което си е сериозно постижение. Марко Пяца получи тежка контузия по време на международната пауза и ще отсъства от терените до края на сезона, с което и се ограничават липсите при гостите. Бенатиа също има болки и остава под въпрос, но ситуацията при него не е тежка и има голяма вероятност да го видим сред резервите. Очаква се нападението на Ювентус да бъде водено от Игуин и крайно любопитно ще е да видим отношението на привържениците към доскорошния им любимец.

На двата отбора им предстои сблъсък и след няколко дни, когато излизат един срещу друг във втори полуфинален мач за Купата на Италия. За "бианконерите" естествено вниманието е повече насочено към Шампионската лига, а на домашна сцена могат да си позволят по-внимателна и спокойна игра. Едно равенство в двубоя няма да се счита за провал, така че можем да очакваме по-дефанзивна тактика от шампионите, а с оглед на съперника това няма да е нелогичен ход. Наполи играе силно срещу Ювентус на "Стадио Сан Паоло" и е отстъпил като домакин на този съперник само веднъж в последните 11 мача. Прогнозираме много нервен мач с много единбороства и по-активен тима на "небесно-сините", които обаче няма да успеят да вземат 3-те точки.

Прогноза: Наполи - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

28 февруари Ювентус - Наполи 3:1 (Купа на Италия)
04 март Рома - Наполи 1:2 (Серия А)
07 март Наполи - Реал Мадрид 1:3 (Шампионска лига)
12 март Наполи - Кротоне 3:0 (Серия А)
19 март Емполи - Наполи 2:3 (Серия А)

Ювентус:

28 февруари Ювентус - Наполи 3:1 (Купа на Италия)
05 март Удинезе - Ювентус 1:1 (Серия А)
10 март Ювентус - Милан 2:1 (Серия А)
14 март Ювентус - Порто 1:0 (Шампионска лига)
19 март Сампдория - Ювентус 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Ювентус

163 срещи
35 победи за Наполи
51 равенства
77 победи за Ювентус
Голова Разлика: 255:181 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
270