Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион

Алавес – Хетафе
Дата: 18.05.2024 г.
Час: 22:00

Серията от три поредни победи и равенство за Алавес приключи в предишния кръг, когато баските паднаха лошо с 0:5 на гости на шампиона Реал Мадрид. Въпреки поражението, северняците изпълниха целта си и ще играят в елитната Примера и през следващия сезон. В момента "синьо-белите“ са 11-ти и имат 42 точки.

Хетафе пък инкасира трета поредна загуба в Ла Лига и отделно в четири последователни домакинство играчите на Хосе Бордалас нямат успех. През седмицата Хетафе отстъпи с 0:3 у дома от Атлетико Мадрид. Столичани са 10-ти и са с 43 пункта.

Прогноза: Алавес – Хетафе 1:0


Атлетик Билбао – Севиля
Дата: 19.05.2024 г.
Час: 20:00

След като спечели Купата на Краля, Атлетик Билбао намали оборотите в Примера. За последните си седем мача в първенството баските спечелиха само един и сами се лишиха от възможността да атакуват Топ 4 и участие в Шампионската лига. В междинния кръг "лъвовете“ допуснаха обрат на гости на Селта за крайното 1:2. Възпитаниците на Ернесто Валверде са 5-ти и са с 60 точки.

Гол дълбоко в добавеното време донесе 15-ата загуба за сезона за Севиля. Този път "рохибланкос“ отстъпиха с 0:1 у дома от борещия се за оцеляване отбор на Кадис. Хората на Кике Санчес Флорес са 12-ти и имат 41 точки.

Прогноза: Атлетик Билбао – Севиля 2:1


Бетис – Реал Сосиедад
Дата: 19.05.2024 г.
Час: 20:00

Бетис записа шести пореден мач без загуба в Ла Лига, като за този период "зелено-белите“ спечелиха четири пъти, а в останалите два двубоя завършваха наравно. През седмицата играчите на Мануел Пелегрини направиха 2:2 на гости на Лас Палмас. Южняците са 7-ми и са с 56 точки, с една по-малко от предстоящия съперник, като залогът в предстоящата среща е голям, тъй като по всяка вероятност ще определи кой ще играе в Лига Европа и кой в Лигата на Конференциите.

Реал Сосиедад пък постигна втора поредна домакинска победа, след като в последния си мач от първенството баските сразиха с 1:0 у дома Валенсия. По този начин възпитаниците на Иманол Алгуасил се настаниха на 6-ото място, като са с 57 пункта.

Прогноза: Бетис – Реал Сосиедад 1:1


Кадис – Лас Палмас
Дата: 19.05.2024 г.
Час: 20:00

Кадис продължава да се бори със зъби и нокти за мястото си в елитната дивизия и през следващия сезон. В междинния кръг андалусци записаха втора поредна победа с резултат 1:0, като този път се наложиха драматично на гости на Севиля след гол в 96-ата минута. Въпреки успеха, Кадис остава под чертата, като е на 18-то място и има 32 точки – с 4 по-малко от Майорка и на 5 зад Селта.

Кризата в редиците на Лас Палмас продължава, но поне този път съставът от Канарските острови сложи край на серията от осем поредни загуби в Примера. През седмицата "лос амарийос“ направиха 2:2 у дома с Бетис. Лас Палмас продължава да е 14-ти и е с 38 точки, но поне си гарантира място в Ла Лига и през следващия сезон.

Прогноза: Кадис – Лас Палмас 2:0


Гранада – Селта Виго
Дата: 19.05.2024 г.
Час: 20:00

Гранада изпада в Сегунда Дивисион. Андалусци доиграват сезона, като в момента са на предпоследното 19-то място и са с 21 точки. В предишния кръг "рохибланкос“ паднаха с 1:2 на гости на Райо Валекано.

Селта постигна изключително ценен успех в битката за оцеляване и през седмицата "небесносините“ сразиха с 2:1 у дома коравия Атлетик Билбао и то след обрат. Така два кръга преди края на сезона играчите на Рафаел Бенитес са на шест точки от опасната зона, като галисийци заемат 16-та позиция и са с 37 пункта.

Прогноза: Гранада – Селта Виго 2:3


Майорка – Алмерия
Дата: 19.05.2024 г.
Час: 20:00

Майорка излиза за може би най-важния си мач за сезона, който може да гарантира математически оцеляването на "пиратите“. В момента клубът от Балеарските острови е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема спасителното 17-то място и е с 36 точки – с 4 повече спрямо Кадис. В последния си мач от Ла Лига играчите на Хавиер Агире завършиха 1:1 на гости на Осасуна.

Отдавна простилият се с елитния си статут отбор на Алмерия инкасира 23-та загуба до момента. През седмицата южняците паднаха с 0:2 от Барселона. Алмерия е на последното 20-то място и е със 17 точки.

Прогноза: Майорка – Алмерия 2:0


Валенсия – Жирона
Дата: 19.05.2024 г.
Час: 20:00

Валенсия доиграва сезона, след като стана ясно, че "прилепите“ няма да се класират за участие в европейските клубни турнири. Селекцията на Рубен Бараха допусна отпускане в най-важната част на кампанията и в момента "лос че“ са без победа вече в пет поредни мача, като за този период инкасираха четири загуби и равенство. През седмицата Валенсия отстъпи с 0:1 на гости на Реал Сосиедад. Клубът от едноименния град е 9-ти и е с 48 точки.

Серията от три поредни победи и равенство за сензацията Жирона приключи и в междинния кръг каталунците отстъпиха с 0:1 у дома от Виляреал. Въпреки поражението, Жирона запазва 3-ото място в подреждането, като е със 75 точки. Отборът от едноименния град е сензацията на тазгодишната кампания и по всяка вероятност ще играе в Шампионската лига, ако до началото на следващия месец бъде извършена промяна на собствеността, тъй като Жирона и Манчестър Сити са собственост на общ консорциум, а по правилата на УЕФА не могат да участват в един и същ турнир.

Прогноза: Валенсия – Жирона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177