Анонс на 15-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Серия А

Пескара - Каляри
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 04.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Пескара получи поредна загуба в последния кръг и на 18-ата позиция в класирането този отбор е сред най-слабо представящите се в Европа в момента. Въпреки това обаче на гости на Рома в последната седмица тимът вкара 2 гола в загубата с 3:2, и от този факт трябва да се измъкнат позитиви.

Каляри има 2 победи и 4 загуби в последните 4 кръга, и това разнообразие помогна за избягването на опасната зона за момента. В тази посока вероятно ще помогне и отпадането от Копа Италия. Проблемите с контузени обаче са доста - аут са Артур Йонита, Жоао Педро, Панагиотис Тачсидис, Марко Капуано, Никола Муру и Лука Битанте.

Това е битка с потенциална тежест от 6 пункта на дъното, макар сега разликата между отборите да е 12 точки. Ако домакините успеят да надградят над доброто представяне срещу Рома шансовете за победа са налице.

Прогноза: Пескара - Каляри 1:0

 

Сампдория - Торино
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 04.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Сампдория няма загуба в последните 4 кръга, което е подобрение на формата от 5 загуби в предишните 8 срещи. Макар в последния кръг тимът да взе само точка от опашкаря Кротоне, Сампдория може да се похвали с поне 2 гола в последните 3 домакинства срещу Торино.

Торо подобри формата си с 3 поредни победи в Серия А. Целите на този тим остават европейските места, а здравето е относително добро с липсата само на Молинаро, Вивес и Оби.

С оглед на формата гостите се оформят като фаворити в двубоя. Разочароващия резултат срещу Кротоне въпреки подобрението в резултатите поставя под въпрос постоянството в състава на домакините, и именно срещу по-стабилните отбори ще си проличат амбициите в кампанията.

Прогноза: Сампдория - Торино 0:2

 

Сасуоло - Емполи
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 04.12.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Клаудио Гавилучи

Сасуоло изненада донякъде с равния си срещу Наполи в последния кръг - 1:1. Когато проблемите на този тим изглеждаха най-дълбоки дойде и този добър резултат, а изглежда здравето в отбора може само да се подобрява, както и формата след напускането на Лига Европа.

Емполи напусна Копа Италия срещу Чезена и затвърди слабата си форма след 2 поражения поред и в Серия А. Въпреки впечатляващия минал сезон тази година отборът се колебае точно над опасната зона и изглежда битката с последните 3 ще е до края.

Домакините имат нужното да вземат точките от всеки отбор в таблицата, но отсъствието на Берарди и Политано имаше значение и резултатите се влошиха. Въпреки това домакините остават фаворити тук.

Прогноза: Сасуоло - Емполи 1:0

 

Фиорентина - Палермо
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 04.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Пиеро Джакомели

Фиорентина така и не успява да свърже поредни победи и след последната такава срещу Емполи с 4:0 тимът понесе загуба от Интер с 4:2. Този отбор обаче е в перфектно здраве и среща един от опашкарите в таблицата, което предполага и нов добър резултат в непостоянния сезон.

Палермо се намира в ужасяваща форма и смени треньорът си за втори път през сезона. Еугенио Корини ще има трудна задача да започне с гостуване ерата си начело.

Домакините вероятно ще имат инициативата в мача и Палермо ще трябва да заложи на контра-действията в този мач. Не се очаква с новия наставник стилът и резултатите на гостите да се променят мигновено.

Прогноза: Фиорентина - Палермо 3:0

 

Киево - Дженоа
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 05.12.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Кармине Русо

Киево има само една победа в последните 6 срещи в Серия А. В последните 4 кръга трите си загуби тимът разнообрази с изненада срещу Торино. През седмицата беше заложено и на силна постройка за победата над Новара в Копа Италия, което ще има значение тук.

Дженоа се намира на 10-ата позиция в класирането и след 2 загуби в 3 кръга беше постигната победа срещу Ювентус с 3:1. Това показва, че отборът е непредсказуем срещу големите отбори и разочарова срещу посредствените. Формата на гости обаче показва 3 поредни загуби въпреки липсата на такива у дома за този тим.

Киево ще се възползва от неубедителната форма на своя гост, но се очаква и двете страни да играят за победата.

Прогноза: Киево - Дженоа 2:2

 

Удинезе - Болоня
Стадион: "Дачия Арена", Удине
Дата: 05.12.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Фабрицио Паскуа

Удинезе загуби от Каляри в последната седмица и така вече 4 поредни кръга победата избягва на този отбор. Освен това от два равни тимът отиде на две поражения, което води до извода за спад в представянията в последния месец.

Болоня нямаше как да спре перфектната Аталанта, но в Копа Италия тимът победи с 4 гола и приповдигна самочувствието си преди гостуването на един отбор извън форма сега. Верди, Ридзо и Садик обаче са контузени докато домакините са в перфектно здраве.

И двата отбора имат място за развитие по отношение на играта и резултатите си. Вероятно от двете страни ще се търси сигурността в началото на срещата и постепенно играта ще се отвори за голове, но се очаква важното тук да е да не се допусне загуба на точки от който и да е тим.

Прогноза: Удинезе - Болоня 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231