Интер – Фиорентина: Пиоли отново ще трябва да почака за победа


Н. Гавазов

Интер – Фиорентина: Пиоли отново ще трябва да почака за победа

Интер - Фиорентина
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 28.11.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Антонио Дамато


Настоящият 14-ти кръг на Серия А завършва в понеделник с дербито между Интер и Фиорентина. Очакванията и към двата отбора преди началото на сезона бяха по-големи, но на тези етап привържениците не могат да бъдат напъло доволни от любимците си.

Ръководството на домакините освободи Франк де Бур преди международната пауза от мениджърския пост и назначи на неговор място Стефано Пиоли. Специалистът имаше тежката задача да дебютира в сблъсъка с градския съперник Милан и успя да стигне до равенство в последната минута. След това дойде голямото разочарования в Лига Европа, където "нерадзурите" загубиха от израелския Апоел Беер Шева и по този начин отпаднаха още в груповата фаза на турнира. В първенството положението също е трагично, тъй като място в средата на таблицата на 8 точки от 5-то място едва ли е достойно за италианския гранд. Интер няма особени кадрови проблеми и единствено на Гари Медел и Родриго Паласио няма да може да се разчита.

Фиорентина се намира на 8-мо място в класирането само на 6 точки от Топ 5, така че изоставането не е толкова голямо. "Виолетовите" трудно допускат поражения и само на два пъти са били побеждавани в Серия А, но проблемът за отбора са многото равенства, заради които всъщност е този актив от точки. Гостите също имаха двубой за Лига Европа в средата на седмицата, който обаче завърши с изненадваща загуба от ПАОК на "Стадио Артемио Франки" и все още не е на 100% сигурно първото място в групата. В състава на Пауло Соуса няма контузени или наказани играчи, така че "виолетовите" ще могат да започнат с най-доброто си.

И двата отбора имат нужда от точки, но от страната на Интер преследването на победата би трябвало да е по-високо. "Нерадзурите" обаче имат срещу себе си силен и корав съперник, а Фиорентина вече показа, че трудно допуска поражения и може да задържи поне едно равенство. Стефано Пиоли е опитен мениджър и знае, че ще трябва да започне да носи успехи, за да не се появи напрежение върху него и в съблекалнята, но ще трябва да почака за първият си триумф.

Прогноза: Интер - Фиорентина 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

30 октомври Сампдория - Интер 1:0 (Серия А)
03 ноември Саутхемптън - Интер 2:1 (Лига Европа)
06 ноември Интер - Кротоне 3:0 (Серия А)
20 ноември Милан - Интер 2:2 (Серия А)
24 ноември Апоел Беер Шева - Интер 3:2 (Лига Европа)

Фиорентина:

29 октомври Болоня - Фиорентина 0:1 (Серия А)
03 ноември Фиорентина - Слован Либерец 3:0 (Лига Европа)
06 ноември Фиорентина - Сампдория 1:1 (Серия А)
20 ноември Емполи - Фиорентина 0:4 (Серия А)
24 ноември Фиорентина - ПАОК 2:3 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Интер - Фиорентина

160 срещи
65 победи за Интер
50 равенства
45 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 235:201 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
285