Анонс на 13-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Серия А

Киево - Каляри
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 19.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Клаудио Гавилучи

Киево влоши формата си от равенства с две поредни загуби в Серия А. Така с 3 загуби в последните 5 кръга този тим пропадна до 12-та позиция в таблицата на класирането след един впечатляващ старт.

Каляри не се намира в много по-добра ситуация с 3 поражения в последните 4 кръга, като особено тежка беше загубата от Торино с 5:1 в последния кръг. В тима има доста контузени - Йонита, Педро, Муру и Тачсидис, като Десена е наказан.

Това е възможност за домакините да подобрят слабите си резултати от последните седмици и да се върнат на пътя на победата. И двата отбора следва да са използвали паузата за национални срещи за подобрение на играта си, а с оглед показаното от домакините в ранните периоди от сезона се очаква връщане към добрия футбол.

Прогноза: Киево - Каляри 2:1

 

Удинезе - Наполи
Стадион: "Дачия Арена", Удине
Дата: 19.11.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Лука Банти

Двата състава в този сблъсък бяха в подобна форма преди почивката за национални срещи. След две загуби Удинезе успя да победи в 2 поредни кръга, след което да завърши равен в двата кръга преди паузата срещу Торино и Дженоа.

Наполи също преживя две загуби с две поредни победи, но след това загуби от Ювентус и направи 1:1 с Лацио точно преди прекъсването. Със сигурност обаче амбициите в тима са високи и двете седмици са дали достатъчно време на състава да закрепи отново формата си.

Двата отбора са в добро здраве като единствено гостите ще трябва да намерят решение след новините за контузията на Аркадиуш Милик. Очаква се да видим победа на гостите и връщане към пътя на победите.

Прогноза: Удинезе - Наполи 0:2

 

Сампдория - Сасуоло
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 20.11.2016г.
Час: 13:30
Съдия: Даниеле Довери

Сампдория показва непредвидима форма в настоящата кампания, като в последните 5 кръга тимът постигна 2 победи, 2 равни, а между победите допусна загуба от Ювентус. Формата е достатъчно добра за постигане на завършек в средата на таблицата, а с оглед на опонента при загубата може да се говори и с надежда за подобрение на резултатите.

Сасуоло се намира в лоша форма по отношение на играта и здравословното състояние. Участието на отбора в Лига Европа донесе много проблеми с липса на свежест и сега проблемът е в особени размери заради липсата на 4 човека с контузии, а в този случай и наказание на Биондини. Сасуоло загуби трите поредни кръга и прекъсването за национални срещи не можеше да дойде в по-удобен момент за тима. Пестенето на енергия ще е жизненоважно в кампанията на този отбор до края.

Сампдория може да се възползва от проблемите на противника и да опита да наложи високо темпо с цел да принуди Сасуоло да се затвори. С липсата на Берарди резултатите за гостите се влошиха и може би сега е момента акцент да се постави над усилията в защита.

Прогноза: Сампдория - Сасуоло 0:0

 

Аталанта - Рома
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 20.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Аталанта спечели в 4 поредни кръга и има победи в 5 от последните 6 кръга, което заедно с противника Рома и Юве поставя тима в най-добра форма в лигата. Очаква се инерцията на този отбор да спре все някога, а именно двуседмичната пауза може да е донесла и спад в концентрацията на някои играчи.

Рома показва прекрасна игра в последно време и в последните 6 кръга постигна 5 победи и неочаквано безголово равенство с Емполи. Този отбор може да се похвали с най-силната атака в лигата, като сега контузени са Руи, Вермален, Паредес и Флоренци, докато Тоти е под въпрос.

Два отбора в прекрасно състояние ще премерят сили в Бергамо, като 5-ата позиция в лигата за домакините вероятно ще означава, че те ще играят без никакво напрежение в сравнение с Рома, която трябва да победи. Очаква се един от по-хубавите мачове за гледане тук.

Прогноза: Аталанта - Рома 1:3

 

Болоня - Палермо
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 20.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Болоня няма победа в 7 поредни кръга и така пропадна до 15-ата позиция в таблицата, заедно с понижилия представянията Сасуоло. Двете поредни загуби след няколкото равенства обаче донякъде имат своето обяснение, тъй като цели 6 имена липсват от отбора понастоящем поради травми - Миранте, Ди Франческо, Майета, Верди, Хеландер и Садик.

Палермо загуби всички срещи в последните 5 кръга, с което остава на 19-ата позиция в таблицата. Проблемите с липсващи играчи тук не са толкова много, но до момента тимът не показва нужното качество.

И двата отбора имаха две седмици да подобрят облика си. Очаква се с резултатите на домакините да се подобрят заедно със здравето, но към настоящия момент ситуацията не изглежда добре. Ако продължи лошата форма Болоня може да се окаже в битката на дъното, което пък означава, че това ще е един от важните срещи за тима в кампанията. 

Прогноза: Болоня - Палермо 1:1

 

Кротоне - Торино
Стадион: "Ечио Скида", Кротоне
Дата: 20.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Кротоне показа известно подобрение в играта си в последно време. След равенство с Фиорентина и първа победа в елита над Киево с 2:0 точно преди почивката отборът загуби от Интер, но това беше очаквано и като цяло изгледите са позитивни за фаворита за последно място.

Торино успя да загърби 3 кръга без победа преди паузата когато надви Каляри с 5:1. Не се очаква отбор от дъното да затрудни Торо, който е и в добро здраве - само Молинаро и Вивес са контузените в този състав. 

Гостите ще владеят инициативата в двубоя, но Торо трябва и да не си позволи да подцени съперника, който показа, че все пак може да затрудни някои от отборите в Серия А.

Прогноза: Кротоне - Торино 0:3

 

Емполи - Фиорентина
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 20.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Емполи изненада в срещата преди паузата за национални срещи след като успя да реализира 4 попадения срещу Пескара и да победи. В 12-те кръга до този момент обаче тимът бе вкарал само 2 пъти и сега ще се разчита на надграждане над последния кръг.

Фиорентина изглежда играе по-добре на гости в последните седмици след като спечели поредни гостувания докато 4 поредни равенства у дома оставят още за желаене от играта на тима. Особено неочакван беше резултатът с опашкаря Кротоне, който взе точка след 1:1.

Към момента не може да се разчита на Емполи да вкарва в своите срещи. Формата на Фиорентина на гости е добра и се очаква тимът да донесе неприятности на домакина си, който се бори за оцеляване.

Прогноза: Емполи - Фиорентина 0:3

 

Лацио - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

Лацио няма загуба в 7 поредни кръга и така задържа 4-ата позиция в класирането към момента. Преди паузата за национални срещи тимът гостува и задържа Наполи до 1:1, и със сигурност почивката е била използвана за поддържане и подобрение на формата.

Дженоа се намира на 10-то място и това е резонно с оглед смесената форма, която тимът показва в кампанията. В последните 6 кръга видяхме 2 победи, 2 равни и 2 загуби от този отбор, който обаче се намира в перфектно здраве и може да изненада със свежестта на своите футболисти.

Домакините са фаворити с оглед формата, която показват в последните седмици.

Прогноза: Лацио - Дженоа 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298