Барса изпрати документите на Араухо за новия договор


Н. Гавазов

Барса изпрати документите на Араухо за новия договор

Защитникът на Барселона Роналд Араухо бе обект на спекулации през последните месеци, след като стана ясно, че Байерн Мюнхен се интересува от един от най-добрите защитници на Блауграна. Въпреки финансовите проблеми, най-новото от Каталуния е, че шампионите ще задържат уругваеца.

По-рано бе съобщено, че Барселона ще изслуша оферти за Араухо, които се доближават до 100 милиона евро, които Байерн и неназовани клубове от Висшата лига са готови да предложат. Междувременно Барселона преговаря за договор с Араухо от няколко месеца, за да подобри контракта му и да го удължи след 2026 г.

Според Sport президентът Джоан Лапорта се оказва ключът в опитите на каталунците да подновят с Араухо и именно той настоява най-много да задържи 24-годишния играч. Централният защитник е щастлив да остане в Каталуния, но иска да види подобрение на договора си, за да се отрази адекватно важността му. Съобщава се, че той е изразил желание да остане в Барселона и да намери споразумение със споменатото подобрение на своите агенти.

Ключовата дата, на която са се развили събитията е 6 март, когато Лапорта се срещнал с агентите на Араухо и със спортния директор Деко, за да обсъдят подновяването му и той даде да се разбере, че има желание да удължи договора си. Араухо не е имал никакво потвърждение за офертата от Барселона, но Лапорта гарантира, че документите за офертата са изпратени бързо на Араухо и неговите агенти.

В крайна сметка те все още трябва да постигнат съгласие относно числата, но важното е, че страните имат намерения да го направят. От друга страна, Барселона вероятно ще бъде принудена да обмисли продажбите на Андреас Кристенсен и Жул Кунде в резултат на това, за да събере пари. Това също може да означава голямо намаление по отношение на това, което Барселона се надява да похарчи на трансферния пазар, тъй като продажба на Араухо щеше да има значително въздействие върху техните сметки.

  Сподели
107