Атлетик и Барселона няма да се победят


Н. Гавазов

Атлетик и Барселона няма да се победят

Атлетик - Барселона

Стадион: "Сан мамес", Билбао

Дата: 03.03.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Алехандро Ернандес

През настоящия сезон Атлетик Билбао продължава да се счита за една от основните сили на испанския футбол, поддържайки статута на претендент не само за зоната на евротурниритв, но и за достигане до груповата фаза на Шампионск лига като цяло. В момента хората на Ернесто Валверде изостават само на три точки от четвъртата позиция в класирането на Ла Лига, а ден преди това стигнаха дори до финала за Купата на Краля, изхвърляйки от тутнира Барселона и Атлетико Мадрид.

 Домакинството на баските е отделна история, защото "Сан Мамес" е  истинска крепост на клуба от Билбао. Човек може само да мисли, но последното домакинско поражение на Атлетик, като се вземат предвид всички турнири, се случи в средата на август миналата година - в рамките на първия кръг на Ла Лига срещу Реал Мадрид. Оттогава отборът от Билбао няма загуба в стените на своя стадион.

Настоящите шампиони на Испания, в лицето на Барселона, правят далеч от най-добрия сезон както като ниво на футбол, така и като резултати. На фона на определени кадрови и най-вече финансови проблеми, бъдещето на "блаугранас" като цяло в момента изглежда доста неясно, след като Шави Ернандес вече успя да обяви напускането си от клуба още в края на настоящата кампания.

 Струва си да се признае, че последните изяви на Барселона дадоха известна надежда за светло бъдеще, въпреки че, разбира се, текущото трето място е далеч от това, на което се надяват феновете на "блаугранас". Така например в Неапол отборът на Шави показа доста добра игра срещу Наполи в първия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига (1:1), а след това в Ла Лига бяха победени Хетафе с резултат 4:0. Очаква се обаче да бъде много трудно за каталунците на "Сан Мамес".

Атлетик отново ще бъде без услугите на Юри Берчиче и Андер Ерера за мача в неделя, като и двамата се борят с проблеми с подколянното сухожилие.

Нико Уилямс също ще отсъства поради дисквалификация за червения си картон срещу Реал Бетис миналия уикенд, докато Дани Вивиан получи важен жълт картон в същия мач и също ще пропусне.

Алекс Беренгуер се очаква да се възползва от отсъствието на Нико Уилямс, за да влезе в атаката, докато Йерай Алварес е настроен да замени Вивиан в защитата на домакините.

Ще има и промяна между гредите след успеха за Купата на Краля над Атлетико, като вратарят номер едно на клуба Унай Симон ще се завърне на мястото на Хулен Агиресабала.

Що се отнася до Барселона, Гави , Алехандро Балде и Маркос Алонсо остават недостъпни, докато Феран Торес просто пропуска още веднъж, като испанецът е в последния етап от възстановяването си от проблем с бедрото.

Иниго Мартинес може да се завърне в средата на защитата срещу бившия си клуб.

Педри също е готов да се завърне, като се очаква испанецът да замени Жоао Фелиш отляво, но Рафиня трябва да запази мястото си отдясно.

Андреас Кристенсен ще бъде опорен полузащитник, като Илкай Гюндоган и Френки де Йонг играят от двете му страни.

Според букмейкърите хората на Шави Ернандес са леки фаворити за предстоящата конфронтация. Например коефициентът за победа на Барселона се предлага на 2,50, докато потенциалният успех на Атлетик се оценява на 2,85. Вероятността за равенство се представя с коефициент 3.60.

Като цяло имаме всички предпоставки за вълнуващ мач, като отборът на домакините е достатъчно добър, за да вземе точката срещу шампиона.

Прогноза: Атлетик – Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Мартинес
Кансело
Де Йонг
Кристенсен
Гюндоган
Рафиня
Левандовски
Педри
Гурузета
Беренгер
Сансет
Уилямс
Прадос
Галарета
Лекуе
Передес
Йерай
Де Маркос
   
Симон
 
Атлетик (Ернесто Еалверде)

Обоснована прогноза: Атлетик - Барселона 1:1

  Сподели
144