Селта – Барселона: над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Селта – Барселона: над 2.5 гола в мача

Селта- Барселона

Стадион: "Абайнка Балайдос", Виго

Дата: 17.02.2024 г.

Час: 19:30

Съдия: Хулиан Пулидо

Селта се представя откровено слабо този сезон. "Небесните" имат само 20 точки на сметката си и заема шестнадесето място, само на три точки пред зоната на изпадащите, където се намира Кадис. Освен това по-долу са само Гранада и Алмерия.

  Галисийци поразиха вратата на противника 26 пъти и допуснаха цели 35 пъти в собствената си врата.

Последни мачове: в миналия кръг тимът на Рафаел Бенитес загуби като гост от Хетафе (2:3), а преди това победи Осасуна като гост (3:0).

Преди това претърпя поражения в сблъсъци с Хирона (0:1) и Реал Сосиедад (0:1) у дома.

Също така между тези срещи имаше двубой от Купата на Испания, където Селта загуби от  Реал Сосиедад (1:2).

Карлос Дотор, Уилиът Сведберт и Джоузеф Айду  са контузени и няма да могат да помогнат на отбора си в този мач.

През зимния трансферен прозорец Селта подписа с Жилсон, Хавиер Манкило и Тадео Алиенде, но се раздели само с Лаути и Агустин Маркезин.

Състоянието на отбора: Засега можем да кажем, че сезонът за тима от Виго е провал. Отборът отпадна от Купата и се бори за оцеляване в първенството.

Основната задача на "небесните" остава да поддържат разрешение за престой в елита и ако успеят да направят това, тогава минималната цел за сезона ще се счита за изпълнена.

Барселона продължава да се опитва да наложи битка за шампионската титла. Отборът от едноименния град събра 51 точки на база резултатите от първите 24 кръга.

Блаугранас са на трета позиция в класирането, на десет точки зад лидера Реал Мадрид. Барселона със сигурност ще се опита да навакса пропуснатото, но е малко вероятно да успее да се бори за шампионската титла.

Каталунците удариха вратата на съперника си 50 пъти и пропуснаха в собствената си врата 33 пъти, което е ужасно много за действащ шампион.

В последния кръг тимът направи равенство с Гранада (3:3), а преди това Блаугранас направиха серия от две поредни победи - Алавес (3:1) и Осасуна (1:0) бяха победени.

  Но преди това отборът на Шави претърпя поражение от Виляреал (3:5) в първенството и беше елиминиран от Атлетик (2:4) от Купата на Испания.

Феран Торес, Ориел Ромеу, Серхи Роберто, Жоао Феликс, Гави, Маркос Алонсо и Алехандро Балде продължават да са в лазарета на каталунците. Всички те няма да могат да помогнат на отбора в този мач.

Състояние на отбора: в момента Барселона продължава да се бори за два трофея (първенство и Шампионска лига) и ако спечели поне един, сезонът не може да се счита за провал, въпреки че ще бъде изключително трудно за отбора печеля.

Основната новина от последните месеци е изявлението на треньора на отбора Шави, че ще напусне отбора след края на настоящия сезон.

През зимния трансферен прозорец Барселона добави Витор Роке и Наим Гарсия. Отборът нямаше изходящи трансфери.

     Барселона отбеляза във всеки от последните си 19 мача във всички турнири

     Селта спечели само 1 от последните си 5 мача във всички турнири

     В последните 10 директни срещи Барселона спечели 5 пъти, Селта Виго 3 пъти, а още 2 мача завършиха наравно.

Интересен двубой, в който победата на Барселона никак не е сигурна. Вероятността да видим много голове е голяма, защото и двата тима се очаква да играят открито.

Прогноза: Селта – Бареселона 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Кунде
Араухо
Мартинес
Кансело
Де Йонг
Гюндоган
Педри
Ямал
Левандовски
Рафиня
Де ла Торе
Ларсен
Алиенде
Ристич
Белтран
Жейлсон
Манкийо
Домингес
Нунес
Тапия
   
Гуайта
 
Селта (Рафа Бенитес)

Обоснована прогноза: Селта - Барселона 2:3

  Сподели
145