Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Виляреал – Хетафе
Дата: 16.02.2024 г.
Час: 22:00

Съставът на Виляреал записа трето равенство за последните си пет мача в Примера. В предишния кръг "жълтата подводница“ завърши 1:1 на гости на новака Алавес. В момента Виляреал е на 13-то място и има 25 точки.

Хетафе записа трудна победа преди седмица, надигравайки с 3:2 у дома Селта. Клубът от покрайнините на столицата поведе с два гола, но пропиля аванса си. В крайна сметка играчите на Хосе Бордалас стигнаха до трето попадение и взеха пълния комплект точки. Хетафе е 10-ти и има 33 пункта.

Прогноза: Виляреал – Хетафе 2:2


Осасуна – Кадис
Дата: 17.02.2024 г.
Час: 17:15

Осасуна прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг северняците стигнаха до изненадващ успех на гости на коравия тим на Реал Сосиедад за крайното 1:0. Така хората на Хагоба Арасате имат 29 пункта и вече са 11-ти в подреждането.

Кадис е без победа вече в 20 поредни мача, като тимът уверено върви към долния ешелон. Преди седмица южняците записаха домакинско поражение с 0:2 от Бетис. Кадис е 18-ти и има 17 пункта, като единственото успокоително за клуба е, че спасението е на дистанция от три точки.

Прогноза: Осасуна – Кадис 2:1


ВаленсияСевиля
Дата: 17.02.2024 г.
Час: 22:00

Валенсия допусна втора поредна загуба като гост и общо девето поражение до момента. В предишния кръг "прилепите“ отстъпиха с 0:2 при визитата си на новака Лас Палмас. Поражението остави възпитаниците на Рубен Бараха с 35 точки, като "лос че“ е на 9-то място в подреждането. Корея е аут за домакините.

Неузнаваемо слабият през настоящия сезон отбор на Севиля пое глътка въздух, след като записа втора поредна победа и общо пета до момента в Примера. В предишния кръг андалусци се наложиха изненадващо с 1:0 над амбициозния Атлетико Мадрид. Така селекцията на Кике Санчес Флорес вече има 23 точки, като се отдалечи на шест от опасната зона, а Севиля е на 15-то място. Гудел, Лукебакио и Маркао продължават да са в лазарета на "рохибланкос“.

Прогноза: Валенсия – Севиля 1:1


Гранада – Алмерия
Дата: 18.02.2024 г.
Час: 17:15

Гранада не успя да поднесе сензацията в предишния кръг, когато в зрелищен мач завърши 3:3 на гости на все още действащия шампион Барселона. Добавената точка не върши особена работа на южняците предвид ситуацията, в която се намират. Андалусци са на предпоследното 19-то място и са с 13 пункта, което е на седем от спасението.

Вече е въпрос на време Алмерия официално да се прости с елитния си статут след края на сезона. Настоящата кампания е преполовена, а южняците са единственият отбор, който няма победа след 24 кръга и са на последното 20-то място, с актив от едва 7 точки. В последния си двубой Алмерия все пак успя да устиска 0:0 у дома срещу коравия Атлетик Билбао.

Прогноза: Гранада – Алмерия 2:1


Майорка – Реал Сосиедад
Дата: 18.02.2024 г.
Час: 19:30

Майорка прекъсна серията от пет поредни мача без победа и в предишния кръг клубът от Балеарските острови се наложи с 2:1 у дома над Райо Валекано и то след гол в добавеното време. Така "пиратите“ взеха ценни три точки в битката за оцеляване, а в момента предвожданият от Хавиер Агире тим има 23 пункта и е на 16-то място, като е на шест от първия от отборите под чертата.

Реал Сосиедад допусна първа домакинска загуба от ноември миналата година насам. Преди седмица баските паднаха изненадващо от Осасуна с 0:1. "Синьо-белите“ остават с 37 точки, като са 7-ми в колоната. През седмицата играчите на Иманол Алгуасил отстъпиха с 0:2 на гости на ПСЖ в първия 1/8-финален двубой от Шампионската лига.

Прогноза: Майорка – Реал Сосиедад 1:1


Бетис – Алавес
Дата: 18.02.2024 г.
Час: 22:00

Борещият се за място в европейските клубни турнири отбор на Бетис записа втора поредна победа като гост и общо девета на сметката си. В предишния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 2:0 на гости на Кадис. Севилци имат 38 точки и успяха да се наместят в Топ 6, като са 6-ти в таблицата.

Новакът Алавес не успя да спечели във втори пореден домакински двубой. Преди седмица баските направиха 1:1 с Виляреал. В момента северняците са 27 пункта и са 12-ти в колоната.

Прогноза: Бетис – Алавес 3:0


Атлетик Билбао – Жирона
Дата: 19.02.2024 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао не спечели в трето поредно гостуване, като и този път баските не успяха да се справят със слабак. В предишния кръг "лъвовете“ направиха изненадващо 0:0 на гости на опашкаря Алмерия. С добавената точка играчите на Ернесто Валверде имат 46, като са на 5-то място, но поне остават в борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Нико Уилиямс е аут за домакините.

Сензацията Жирона допусна втора загуба в актива си, като и този път поражението дойде от Реал Мадрид. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 0:4 при гостуването си в столицата, като вече изостават на пет пункта от "кралския клуб“ и по всяка вероятност едва ли ще се случи чудо в Ла Лига. Жирона е на 2-ра позиция и е с 56 точки. Коуто е наказан, а Довбик е под въпрос.

Прогноза: Атлетик Билбао – Жирона 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238