Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Алавес – Кадис
Дата: 19.01.2024 г.
Час: 22:00

Серията от пет поредни мача без победа за Алавес приключи в предишния кръг, когато баските се наложиха с 3:2 на гости на Севиля. Така новакът събра 20 точки и се отдалечи на пет пункта от зоната на изпадащите, като Алавес е на 13-то място в подреждането.

Дългата серия от последователни мачове без победа за Кадис нарасна на 16 поред. В предишния кръг южняците паднаха с 1:4 у дома от Валенсия. В момента Кадис е с 15 точки и е под чертата, заемайки 18-то място. Собрино, Ернандес и Алкарас са наказани, а Мачис и Марти са контузени.

Прогноза: Алавес – Кадис 1:0


Райо Валекано – Лас Палмас
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 15:00

След осем поредни мача без победа Райо Валекано най-накрая успя да запише успех. Това се случи в предишния кръг, когато "пчелите“ се наложиха с 2:0 на гости на Хетафе. Така столичани събраха 23 точки и в момента са 11-ти в класирането.

Новакът Лас Палмас прекъсна серията от две поредни загуби и преди седмица клубът от Канарските острови се разправи с Виляреал за крайното 3:0 на собствен терен. Лас Палмас има 28 точки и в момента е 9-ти в таблицата.

Прогноза: Райо Валекано – Лас Палмас 1:1


Виляреал – Майорка
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 17:15

Виляреал продължава да се представя много под очакванията и в предишния кръг "жълтата подводница“ допусна втора поред и общо четвърта загуба за последните си пет мача в Ла Лига. Този път Виляреал отстъпи с 0:3 на гости на новака Лас Палмас. Поражението остави отбора с актив от 19 точки, като "жълтата подводница“ е на 15-то място и е само на четири пункта от опасната зона.

Майорка продължава да е труден за побеждаване домакин и в предишния кръг "пиратите“ записаха девети последователен двубой на собствен терен без поражение. Този път съставът от Балеарските острови завърши 1:1 със Селта. В момента играчите на Хавиер Агире са 14-ти и също имат 19 точки.

Прогноза: Виляреал – Майорка 2:2


Валенсия – Атлетик Билбао
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 19:30

Добрата форма на Валенсия продължи в предишния кръг, когато "прилепите“ записаха трета поредна домакинска победа. Този път "лос че“ се разправиха на гости на намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Кадис, надигравайки го с изразителното 4:1. Възпитаниците на Рубен Бараха имат 29 точки и са 8-ми в класирането. Амала и Диахаби са с националните отбори, а Яремчук е контузен.

Атлетик Билбао продължава уверено да върви към Шампионската лига. "Лъвовете“ нямат загуба вече в 10 последователни кръга, като за този период играчите на Ернесто Валверде записаха седем успеха и три ремита. Сега баските са в серия от четири поредни победи, като в предишния кръг Атлетик се наложи с 2:1 у дома над големия регионален съперник Реал Сосиедад. "Лъвовете“ имат 41 точки и се изкачиха до 3-ото място в класирането. Иняки Уилямс е отсъстващ.

Прогноза: Валенсия – Атлетик Билбао 1:2


Селта Виго – Реал Сосиедад
Дата: 20.01.2024 г.
Час: 22:00

Отборът на Селта записа четвърто равенство за последните си седем мача в Ла Лига. В предишния кръг галисийци завършиха 1:1 на гости на Майорка. Така селекцията на Рафаел Бенитес вече има 17 точки и е на 16-то място в класирането, но "небесносините“ не могат да си позволят отпускане, тъй като са на дистанция от два пункта от зоната на изпадащите.

След три поредни равенства Реал Сосиедад допусна поражение в последния си двубой от първенството, когато "синьо-белите“ отстъпиха на гости с 1:2 срещу големия регионален опонент в лицето на Атлетик Билбао. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са с 32 пункта и са 6-ти в колоната.

Прогноза: Селта Виго – Реал Сосиедад 1:2


Осасуна – Хетафе
Дата: 21.01.2024 г.
Час: 15:00

Осасуна не игра в предишния кръг, тъй като тимът беше в Саудитска Арабия, където се проведе турнирът за Суперкупата на Испания. Иначе северняците са с 22 точки и са 12-ти в подреждането, но са и с мач по-малко.

Хетафе допусна първа домакинска загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг хората на Хосе Бордалас паднаха с 0:2 от Райо Валекано. Поражението остави Хетафе с 26 точки, а тимът е 10-ти в таблицата.

Прогноза: Осасуна – Хетафе 1:1


Жирона – Севиля
Дата: 21.01.2024 г.
Час: 22:00

Сензацията Жирона записа четвърто равенство от старта на кампанията. В предишния кръг каталунците направиха малко очаквано 0:0 на гост на последния Алмерия. Въпреки това, Жирона се изкачи обратно на върха в Примера, където има 49 пункта, с точка повече от Реал Мадрид, но "кралския клуб“ е с мач по-малко. Гарсия е наказан за домакините.

Неузнаваемо слабата форма на Севиля продължава, когато в предишния кръг южняците допуснаха трета поредна загуба и общо 10-та до момента. Този път "рохибланкос“ отстъпиха у дома с 2:3 от новака Алавес. Поражението остави играчите на Кике Санчес Флорес с 16 точки, като тимът се намира непосредствено над зоната на изпадащите и е на спасителното 17-то място. Сумаре е наказан, Ен-Несири е на Купата на африканските нации, а Гудел и Лукебакио са контузени. Акуня и Ниланд са под въпрос.

Прогноза: Жирона – Севиля 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
313