Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна - Гранада
Дата: 20.10.2023 г.
Час: 22:00

Отборът на Осасуна записа пета загуба от началото на сезона, след като преди паузата за националните отбори играчите на Хагоба Арасате паднаха с 0:4 на гости на Реал Мадрид. Поражението остави северняците с 10 точки, като към момента Осасуна е на 12-то място в подреждането. Мой Гомес и Мохика са контузени.

След като беше в серия от три поредни загуби, сега Гранада записа три последователни ремита. В последното от тях южняците направиха 2:2 у дома с шампиона Барселона, като андалусци изтърваха аванс от два гола. Гранада е под чертата, като има 6 точки и е на предпоследното 19-то място. Диас и Фернандес са аут.

Прогноза: Осасуна - Гранада 1:0


Реал Сосиедад - Майорка
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 15:00

Серията от три поредни победи на Реал Сосиедад приключи в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 1:2 на гости от Атлетико Мадрид. Селекцията на Иманол Алгуасил остава с 15 пункта и към момента е на 6-то място в класирането. Тиърни и Меркеланс пропускат двубоя за домакините.

Майорка пък записа трето поредно равенство, като в последния си мач от Ла Лига клубът от Балеарските острови завърши 1:1 у дома с Валенсия. Така хората на Хавиер Агире събраха 8 точки и към момента са 15-ти.

Прогноза: Реал Сосиедад - Майорка 2:0


Хетафе - Бетис
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 17:15

Хетафе записа трето последователно реми. Преди паузата за европейските квалификации тимът от покрайнините на Мадрид извъртя 2:2 на гости на Селта. Възпитаниците на Хосе Бордалас са 11-ти и имат 10 пункта на сметката си. Мила и Юнал са с травми.

Бетис няма загуба в Примера вече в четири поредни кръга, като за този период "зелено-белите“ записаха три равенства и един успех. В последния си мач от първенството севилци завършиха 1:1 на гости на новака Алавес. Играчите на Мануел Пелегрини са 8-ми и имат 13 точки. Енрике, Фекир и Сабали продължават да са в лазарета на гостите.

Прогноза: Хетафе - Бетис 2:2


Лас Палмас - Райо Валекано
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 15:00

Новакът Лас Палмас постигна втора поредна победа и общо трета до момента. В предишния кръг тимът от Канарските острови се наложи са 2:1 на гости на Виляреал. "Лос амарийос“ вече имат 11 пункта и са 10-ти в таблицата.

Райо Валекано записа четвърто поредно равенство в Ла Лига. В последния си мач от шампионата столичани изтърваха аванс от два гола при гостуването си на Севиля за крайното 2:2, като "пчелите“ могат още повече да съжаляват, тъй като крайният резултат беше оформен в 96-ата минута. Райо е 7-ми и е с 13 точки.

Прогноза: Лас Палмас - Райо Валекано 1:2


Жирона - Алмерия
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 17:15

Сензацията Жирона се върна много бързо обратно на победния път и в последния си двубой от Примера каталунците записаха седми успех до момента. Този път клубът от едноименното градче се наложи с 1:0 на гости на Кадис. Така Жирона има 22 точки и е на 2-ро място в подреждането, като е два пункта зад лидера Реал Мадрид.

След първите девет кръга на сезона Алмерия продължава да е единственият отбор, който все още няма победа на сметката си. В последния си мач от първенството южняците паднаха с 0:3 на гости на Атлетик Билбао. Алмерия логично е на последното 20-то място, като има 3 точки.

Прогноза: Жирона - Алмерия 4:1


Виляреал - Алавес
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 19:30

Кризата в редиците на иначе амбициозния състав на Виляреал продължава, като в предишния кръг "жълтата подводница“ записа втора поредна загуба у дома и общо пета до момента. Този път Виляреал падна с 1:2 от новака Лас Палмас, като отборът вече е 16-ти и остава с 8 точки.

Алавес записа пети пореден двубой без победа. В последния си мач от Примера баските завършиха 1:1 у дома с коравия Бетис. "Синьо-белите“ имат 8 пункта и са 17-ти, като са непосредствено над опасната зона.

Прогноза: Виляреал - Алавес 1:0


Валенсия - Кадис
Дата: 23.10.2023 г.
Час: 22:00

Валенсия записа четвърти пореден двубой в Ла Лига без успех, а също и четвърто последователно гостуване, в което "прилепите“ не успяват да победят. В предишния кръг "лос че“ завърши 1:1 при визитата си на Майорка. В момента възпитаниците на Рубен Бараха са 9-ти и имат 11 точки.

Кадис инкасира втора поредна загуба и вече в пет последователни кръг южняците са без победа. В последния си двубой андалусци отстъпиха с 0:1 у дома от сензацията Жирона. В момента Кадис е 13-ти и има 9 точки.

Прогноза: Валенсия - Кадис 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
318