Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион

Кадис - Валядолид
Дата: 19.05.2023 г.
Час: 22:00

Кадис продължава да се разхожда по ръба на бръснача, след като в предишния кръг южняците записаха втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Ла Лига. Този път андалусци отстъпиха с 0:1 на гости на Майорка. Поражението остави Кадис с 35 точки, като тимът е 16 ти и е само на точка от зоната на изпадащите. Пералта е наказан, а с травми са Чуст, Марти и Окампо.

Валядолид е в същата ситуация, само че "виолетовите“ са в серия от четири последователни поражения. Последната загуба беше с 0:3 у дома от Севиля. Кастилци са непосредствено над чертата, като се намират на спасителното 17-то място и също са с 35 пункта. Амалах продължава да е контузен.

Прогноза: Кадис - Валядолид 1:0


Жирона - Виляреал
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 15:00

Коравият отбор на Жирона не успя да запише четвърта поредна победа в първенството, но новаците отново заслужават адмирации, тъй като заличиха пасив от два гола при гостуването си на коравия Реал Сосиедад за крайното 2:2. Каталунците са 7-ми и имат 4 точки, като запазват реални шансове за участие в европейските клубни турнири. Ромеу е наказан, а в лазарета са Кастеланос, Гарсия, Вила и Ерера.

Виляреал също се е устремил към участие в Европа наесен. В момента "жълтата подводница“ е на 5-то място и има 57 точки, като е на четири пункта от зона "Шампионска лига“. В предишния кръг хората на Кике Сетиен се разправиха у дома срещу Атлетик Билбао за крайното 5:1, записвайки трета поредна домакинска победа. Торес и Парехо са наказани, а с контузии са Фемения и Моралес.

Прогноза: Жирона - Виляреал 2:2


Атлетик Билбао - Селта Виго
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 17:15

Атлетик Билбао инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Примера. Преди седмица баските бяха унизени за крайното 1:5 на гости на Виляреал, а поражението удари по амбициите на "лъвовете“ за участие в европейските клубни турнири. В момента възпитаниците на Ернесто Валверде са 8-ми и са с 47 точки. Мартинес е аут за домакините.

Селта инкасира трета поредна загуба и общо пета за последните си шест двубоя в Ла Лига. В предишния кръг галисийци отстъпиха с 1:2 от борещия се за оцеляване тим на Валенсия. "Небесносините“ са 13-ти и са с 39 пункта. Тапия е наказан, а Марчесин е аут. Под въпрос са Аспас и Сеферович.

Прогноза: Атлетик Билбао - Селта Виго 2:1


Алмерия - Майорка
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 19:30

Алмерия допусна втора поредна загуба далеч от дома, като този път южняците отстъпиха с 1:3 на гости на Осасуна. "Рохибланкос“ остават с 36 точки, като са 15-ти в подреждането и са само на две точки от първия от отборите под чертата. Туре и Чуми са с контузии.

Майорка пък прекъсна серията от три поредни мача без успех и в предишния кръг клубът от Балеарските острови се наложи с 1:0 у дома над Кадис. "Пиратите“ са 12-ти и имат 44 точки, като доиграват спокойно остатъка от сезона. Раийо и Настасич са с травми.

Прогноза: Алмерия - Майорка 1:1


Хетафе - Елче
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 19:30

Хетафе инкасира 16-та загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг играчите на завърналия се начело на тима Хосе Бордалас отстъпиха с 0:1 от Реал Мадрид. Поражението остави Хетафе под чертата, като отборът е на 18-та позиция и има 34 точки, но пък спасението е на дистанция от 1 точка. Дуарте, Аленя, Юнал и Арамбари са под въпрос.

Въпреки че Елче официално стана първият изпадащ отбор от елитната Ла Лига, в предишния кръг "зелено-белите“ записаха втора поредна домакинска победа. Този път клубът от едноименния град се наложиха сензационно с 1:0 над солидния Атлетико Мадрид. Елче е 20-ти и е с 19 пункта.

Прогноза: Хетафе - Елче 2:0


Райо Валекано - Еспаньол
Дата: 21.04.2023 г.
Час: 15:00

Райо Валекано допусна 12-та загуба на сметката си общо трета поред като гост. В предишния кръг столичани отстъпиха с 1:3 на гости на Бетис. Възпитаниците на Андони Ираола са 11-ти и мат 46 точки, като шансовете им за участие в европейските клубни турнири все повече намаляват. Валентин е наказан за "пчелите“.

Еспаньол пък допусна 17-то поражение, след като преди седмица "папагалчетата“ загубиха голямото градско дерби срещу новия шампиона Барселона за крайното 2:4. Еспаньол е на предпоследното 19-то място и е с 31 пункта. Грагера е под въпрос.

Прогноза: Райо Валекано - Еспаньол 2:1


Севиля - Бетис
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 22:00

Севиля започна едва в заключителната част на сезона да се отърсва от шока, който преживя. Допреди няколко кръга "рохибланкос“ бяха в близост и в зоната на изпадащите, но откакто начело на отбора застана Хосе Мендилбар нещата се успокоиха. Сега южняците имат 47 пункта и вече са дори на точка от зона "Европа“. В предишния кръг Севиля спечели с 3:0 на гости на Валядолид, за да запише втора поредна победа и общо седма за последните си 10 мача в Примера. Маркао и Жордан са аут, а Нианзу е под въпрос.

Бетис също е в серия от два последователни успеха. Преди седмица "зелено-белите“ се наложиха с 3:1 у дома над Райо Валекано. Хората на Мануел Пелегрини са 6-ти и имат 55 точки. Фекир, Сабали и Каравльо пропускат голямото градско дерби.

Прогноза: Севиля - Бетис 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
351