Алонсо: Сега не е подходящият момент да напусна


Н. Гавазов

Алонсо: Сега не е подходящият момент да напусна

Старши- треньорът на Байер Шаби Алонсо обясни защо е решил да прекара следващия сезон в Байер Леверкузен.

"Имаше много причини. Взехме много добри решения в предсезона. Отборът се събра добре и ние успяхме да напреднем, да създадем манталитет, да създадем футболен стил и това, разбира се, е не само добър футбол, но и много конкурентен. През годината създадохме страхотна атмосфера в отбора. Сезонът върви страхотно и, разбира се, искаме да продължим в същия дух. Чувствам се част от този отбор. Струва ми се, че сега не е подходящият момент да напусна и затова оставам“, цитира Eurosport думите на Алонсо.

В Бундеслигата 2023/2024 Байер уверено заема първо място. Леверкузен има 76 точки и се нуждае от само три точки в оставащите шест мача, за да спечели шампионата на Германия. Байер също е на крачка от спечелването на Купата на Германия (Леверкузен ще играе финалния мач с Кайзерслаутерн на 25 май и ще продължи да се бори в Лига Европа.

Припомняме, че 42-годишният испанец ще води Байер Леверкузен през 2022 година. По-рано бе съобщено, че решението на специалиста да остане в Байер за следващия сезон може да се дължи на факта, че той иска да стане следващият старши треньор на Реал Мадрид след Карло Анчелоти.

  Сподели
199