Байерн Мюнхен се раздели с директор


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен се раздели с директор

Байерн Мюнхен се раздели по взаимно съгласие с техническия директор Марко Непе, който от 10 години работи в клуба, съобщиха от ръководството на германския шампион.

37-годишният Непе пристигна през 2014 г. от Байер (Леверкузен), започвайки като скаут. Той заемаше длъжността технически директор от 2021 г., но Байерн промени структурата си, като Кристоф Фройнд беше назначен за спортен директор, а Макс Еберл - член на Борда на директорите за спорта.

Байерн спечели девет титли в Бундеслигата по време на престоя на Непе в клуба, шест Суперкупи на Германия и три купи на Германия. През 2020 г. баварците взеха общо шест трофея, сред които Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

"Бих искал да благодаря на Марко Непе за това дълго сътрудничество. Постигнахме успехи през този период и заедно с него открихме изключителни таланти като Алфонсо Дейвис и Джамал Мусиала, които се превърнаха в играчи от световна класа в Мюнхен", каза изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен.

Бих искал да благодаря на Байерн за доверието, подкрепата и преди всичко за възможността, която ми беше дадена тук. Беше предизвикателен, вълнуващ и успешен период, с требъла за 2020 г. като акцент. Пожелавам на Байерн и неговите прекрасни фенове много успехи в бъдеще. Байерн ще остане част от моята история и аз се гордея с това", каза Непе.

  Сподели
81