Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Хофенхайм
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен записа 21-ви успех до момента и седми поред, като "аспирините“ са непобедни, и продължават да подобряват рекорди. Преди паузата за националните отбори играчите на Чаби Алонсо направиха нова крачка към първа титла в клубната история, надигравайки с 3:2 като гости Фрайбург. Така Леверкузен продължава да е едноличен водач и да удържа първото място, като има 63 точки, което вече е с цели 10 пункта повече спрямо Байерн Мюнхен. "Аспирините“ вече са на четири победи от Сребърната салатиера. Артур, Бонифас и Паласиос продължават да лекуват контузии.

Хофенхайм допусна втора поредна загуба и трета за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 0:3 у дома от солидния тим на Щутгарт. Играчите на Пелегрино Матарацо остават с 33 пункта и са 8-ми в подреждането, като са на седем точки от зона "Европа“. Бериша, Гайгер и Джон са контузени, а Брукс е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен – Хофенхайм 3:1


Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах записа трето поредно равенство, като този път "жребчетата“ поделиха точките на гости на дебютанта Хайденхайм за крайното 1:1. По всичко изглежда, че играчите на Херардо Сеоане едва ли ще успеят да оправдаят високите очаквания, които имаше към тях, затова ще се опитат да не разочароват допълнително привържениците си до края на кампанията. В момента Гладбах е 12-ти и е с 28 точки.

Фрайбург също трудно ще се класира за участие в европейските клубни турнири наесен. В предишния кръг южняците загубиха с 2:3 у дома от все по-уверено доближаващия се към титлата отбор на Байер Леверкузен. Поражението остави Фрайбург с 33 точки, като тимът е 9-ти в таблицата. Освен това стана ясно, че треньорът Кристиан Щрайх ще напусне Фрайбург в края на сезона, като Щрайх е един от най-дълго задържалите се треньори в цяла Европа.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 2:2


Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 16:30

След пет поредни мача без загуба, в която Айнтрахт записа три равенства и две загуби, в предишния кръг "орлите“ допуснаха поражение на гости на Борусия Дортмунд за крайното 1:3. Възпитаниците на Дино Топмьолер удържат още 6-ото място, като са с 40 точки, с пет повече спрямо Аугсбург.

След равенство и две последователни загуби Унион надигра с 2:1 Вердер преди паузата за националните отбори. Столичани са 13-ти и имат 28 точки, а хората на Ненад Биелица се отдалечиха на девет пункта от опасната зона.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин 2:1


РБ Лайпциг – Майнц 05
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг продължава да диша във врата на Борусия Дортмунд за последното място, което дава право на участие в Шампионската лига. "Червените бикове“ са в серия от три поредни победи и общо пет за последните си седем кръга в първенството. В последния от тях хората на Марко Розе пометоха Кьолн като гости за крайното 5:1. Лайпциг е 5-ти и е с 49 точки.

Седмица след унизителното поражение на гости на Байерн Мюнхен с 1:8 Майнц 05 се надигна и надигра с 2:0 у дома Бохум. Въпреки успеха, "червените“ остават под чертата, като заемат 16-ото място със своите 19 точки. Ако успеят да удържат тази позиция, Майнц ще играе бараж за оставането си в елитната дивизия.

Прогноза: РБ Лайпциг – Майнц 05 3:0


Вердер Бремен – Волфсбург
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 16:30

Вердер инкасира трето поредно поражение в Бундеслигата, което допълнително отдалечи и изпари и без това малките шансове на северняците в битката за място в европейките клубни турнири. В предишния кръг "бременските музиканти“ паднаха с 1:2 на гости на Унион Берлин, като остават с 30 точки и в момента са 10-ти в колоната.

След 11 поредни мача без победа, в която Волфсбург записа шест загуби и пет равенства, като три от пораженията са поредни, логичното се случи и от клубната управа взеха решение да се разделят с Нико Ковач. Сега начело на отбора застана Ралф Хазенхютъл, който ще трябва да стабилизира тима, тъй като Волфсбург е 14-ти и има 25 точки. Иначе в предишния кръг "вълците“ паднаха с 1:3 у дома от Аугсбург.

Прогноза: Вердер Бремен – Волфсбург 1:1


Аугсбург – Кьолн
Дата: 31.03.2024 г.
Час: 16:30

Силната серия на Аугсбург продължи и сега отборът има четири поредни победи, като продължава да се надява, че ще успее да се пребори за място в Топ 6 и участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг играчите на Енрико Маасен се наложиха с 3:1 на гости на Волфсбург, като баварците вече имат 35 точки и са 7-ми.

Кьолн няма победа вече в шест поредни кръга и това отново изпрати "козлите“ директно в зоната на изпадащите, която дори не осигурява право на бараж за оставане в Бундеслгиата. В предишния кръг Кьолн падна с 1:5 у дома от РБ Лайпциг и така остава с 18 точки, заемайки предпоследното 17-то място.

Прогноза: Аугсбург – Кьолн 2:1


Щутгарт – Хайденхайм
Дата: 31.03.2024 г.
Час: 18:30

Щутгарт продължава да върви уверено към Шампионската лига, след като "швабите“ вече са непобедени в последните си осем мача от първенството, в които записаха седем победи и равенство. В предишния кръг възпитаниците на Себастиан Хьонес сразиха с 3:0 като гости Хофенхайм. Така южняците имат 56 точки и запазват 3-ото си място в подреждането. Нартей, Руло и Загаду са аут.

Записващият исторически първи сезон в елитната Първа Бундеслига отбор на Хайденхайм постигна само една победа за последните си десет мача от първенството. В момента клубът от едноименния град е в серия от пет последователни двубоят без успех, като в предишния от тях Хайндехайм направи 1:1 и дома с Борусия Мьонхенгладбах. В момента играчите на Франк Шмид са 11-ти и имат 29 точки. В лазарета на гостите са Бек, Бест, Келер и Малоуни.

Прогноза: Щутгарт – Хайденхайм 3:1


Бохум – Дармщад
Дата: 31.03.2024 г.
Час: 20:30

Бохум инкасира четвърта поредна загуба в първенството, като преди паузата за националните отбори рурци отстъпиха с 0:2 на гости от Майнц 05. "Сините“ се намират непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат спасителното 15-то място и са с 25 точки, което засега е с шест повече спрямо първия от отборите под чертата.

Новакът Дармщад е без победа вече в 19 поредни мача и по всичко личи, че "лилиите“ няма да успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 13 пункта. В предишния кръг Дармщад очаквано отстъпи с 2:5 у дома от Байерн Мюнхен.

Прогноза: Бохум – Дармщад 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188