Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Вердер Бремен
Дата: 20.10.2023 г.
Час: 21:30

Устремилият се към титлата отбор на Борусия Дортмунд записа четвърта поредна победа и общо пета до момента. Преди паузата за националните отбори BVB направи обрат и срази с 4:2 у дома коравия Унион Берлин. Така играчите на Един Терзич имат 17 точки и към момента са 4-ти, като са на два пункта зад лидера Байер Леверкузен. Дортмунд е и един от трите отбора, които все още нямат загуба от началото на кампанията. Дуранвил и Мюние са аут.

Съставът на Вердер пък инкасира втора поредна загуба и общо пета до момента. В последния си мач от първенството северняците отстъпиха драматично с 2:3 у дома от Хофенхайм. "Бременските музиканти“ на два пъти изоставаха в резултата, като дори стигнаха до равенство в добавеното време, но съперникът също отбеляза победен гол в ответната атака. Вердер остава с 6 точки и е 14-ти. Кейта, Павленка, Пайпер и Щарк са в лазарета.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 3:1


Дармщад - РБ Лайпциг
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 16:30

Преди европейските квалификации новакът Дармщад стигна до втори пореден успех в Бундеслигата, като този път "лилиите“ се наложиха с 2:1 на гости на Аугсбург. Така отборът от едноименния град има 7 точки и се изкачи до 11-ото място в подреждането. Сейдел е контузен.

Амбициозният РБ Лайпциг, който преследва историческа първа титла, сбърка във втори пореден двубой, като този път "червените бикове“ направиха изненадващо 0:0 у дома с Бохум. Играчите на Марко Розе са 6-ти и имат 14 пункта. Бишиабу и Орбан все още не са възстановени.

Прогноза: Дармщад - РБ Лайпциг 0:3


Фрайбург - Бохум
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург не успя да спечели в трето поредно гостуване, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с 0:3 от Байерн Мюнхен. Поражението остави играчите на Кристиан Щрайх с 10 точки, а Фрайбург е 9-ти в колоната. Гюнтер, Кайтел, Киерех и Розенфелдер са аут.

Бохум продължава да е един от трите отбора, които след първите седем кръга на сезона в Германия все още няма победа в актива си. В последния си мач обаче "сините“ успяха да стигнат до престижна точка за крайното 0:0 на гости на солидния РБ Лайпциг. Рурци са 16-ти и имат 4 пункта. Беру и Есер са стравми.

Прогноза: Фрайбург - Бохум 2:0


Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 16:30

След първите седем кръга на кампанията Хофенхайм загатва, че отново се връща в най-силните си години в Бундеслигата. В момента клубът от Зинсхайм има пет успеха и е 5-ти с актив от 15 точки. Преди паузата за националните отбори "сините“ стигнаха до драматичен успех на гости на Вердер за крайното 3:2. Хофе допусна изравняване в 91-ата минута, но успя да стигне до успеха след победен гол в ответната атака. Гайгер, Кабак и Крамарич са извън сметки за наставника на домакините Пелегрино Матарацо.

Айнтрахт прекъсна серията от пет поредни мача без победа и в предишния кръг "орлите“ стигнаха до втори успех на сметката си, надигравайки с 2:0 у дома новака Хайденхайм. Играчите на Дино Топмьолер са 8-ми и са с 10 точки. Якич, Луне и Роде са аут.

Прогноза: Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 2:1


Унион Берлин - Щутгарт
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви за Унион Берлин продължиха и в предишния кръг, когато столичани инкасираха пета поредна загуба. Този път "железните“ отстъпиха с 2:4 на гости на Борусия Дортмунд и то след обрат. Поражението остави хората на Урс Фишер с едва 6 точки, като берлинчани са 13-ти. Треньорът Урс Фишер не може да разчита на Дел и Родич.

Щутгарт пък е на срещуположния полюс. От началото на сезона изявите на "швабите“ са неузнаваеми, в сравнение с тези от предходни кампании. В момента южняците са 2-ри в класирането, като имат шест успеха на сметката си и са в серия от пет последователни победи. Последната от тях беше у дома над Волфсбург за крайното 3:1. Нартей и Вагноман са контузени.

Прогноза: Унион Берлин - Щутгарт 2:2


Волфсбург - Байер Леверкузен
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 16:30

Волфсбург инкасира трета загуба до момента, като и тоз път поражение дойде при гостуване на "вълците“. В последния си мач от Бундеслигата селекцията на Нико Ковач отстъпи с 1:3 от Щутгарт. Волфсбург е 7-ми и има 12 точки в актива си. Лунге, Нмеча и Рожерио са с контузии.

Лидерът Байер Леверкузен записа трета поредна победа и общо шеста до момента. В предишния кръг "аспирините“ очаквано се наложиха у дома над Кьолн за крайното 3:0. Играчите на Чаби Алонсо продължават да са едноличен водач в подреждането, като са с 19 пункта. Урир и Артур са аут.

Прогноза: Волфсбург - Байер Леверкузен 2:3


Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 16:30

Кризата в редиците на Кьолн се разраства, като отборът инкасира четвърта поредна загуба и общо шеста до момента. В последния си мач от Бундеслигата "козлите“ отстъпиха с 0:3 на гости на лидера Байер Леверкузен. Така клубът от Карнавалния град вече е закотвен еднолично на дъното, като е на последното 18-то място и има само 1 точка, а бъдещето на Щефан Баумгарт начело на тима е все по-несигурно. Кристенсен и Васенбах са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах пък направи домакинско 2:2 срещу Майнц 05. "Жребчетата“ са 12-ти и имат 6 пункта. Треньорът Херардо Сеоане не може да разчита на Омлин, Волф и Лайнер.

Прогноза: Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Хайденхайм - Аугсбург
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 18:30

Дебютантът в елитната дивизия Хайденхайм инкасира четвърта загуба, като този път отстъпи с 0:2 на гости на Айнтрахт. Поражението остави клуба от едноименния град със 7 точки, като Хайденхайм е 10-ти в таблицата. Кенайр е отсъстващ за домакините.

Аугсбург също има четири загуби на сметката си. В предишния кръг баварците паднаха с 1:2 у дома от новака Дармщад. Играчите на Енрико Маасен са 15-ти и имат 5 точки. Фрамбергер, Мбабу и Оксфорд са аут.

Прогноза: Хайденхайм - Аугсбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
310