Байерн започва похода към рекордната 34-та Салатиера


Н. Атанасов

Байерн започва похода към рекордната 34-та Салатиера

Вердер БременБайерн Мюнхен
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 18.08.2023 г.
Час: 21:30

Вердер изпълни целта си през миналогодишния сезон, която беше свързана със запазването на елитния си статут, тъй като северняците бяха новаци. "Бременските музиканти“ приключиха на 13-то място с актив от 36 точки. Играчите на Оле Вернер започнаха силно, но през втората част на сезона изпуснаха насъбралата се инерция.

В отбора беше привлечен опитният Наби Кейта от Ливърпул, който ще бъде конкуренция в средата на терена на българския национал Илия Груев, за когото пък се говори, че може да премине и в редиците на нидерландския колос Аякс.

Байерн Мюнхен спечели 11-та поредна титла на Германия и общо 33-та в клубната си витрина. Въпреки това, обаче, баварците не впечатлиха особено с изявите си, а последната Салатиера беше завоювана с огромна доза късмет и най-вече буквално подарена в последния кръг от Борусия Дортмунд. Байерн завърши кампанията с равен актив с "жълто-черните“ - с по 71 точки, но стана шампион заради по-добрата си голова разлика.

В редиците на баварския гранд се случват постоянни промени - както в ръководството, така и в спортно-техническия щаб. Клубните легенди Оливер Кан и Хасан Салихамиджич бяха освободени, Юлиан Нагелсман не изкара последния сезон и бе заменен в заключителната част от Томас Тухел.

Байерн е активен на трансферния прозорец, като тимът привлече капитана на Тотнъм и английския национален отбор Хари Кейн. Другите нови са Мин-джае Ким от Наполи, Рафаел Герейро от Борусия Дортмунд и Конрад Лаймер от РБ Лайпциг.

С клуба се разделиха Люка Ернандес, Садио Мане, Ян Зомер и Марсел Забицер.

Байерн можеше да започне с трофей преди старта на новия сезон, но допусна загуба с 0:3 у дома от РБ Лайпциг в двубоя за Суперкупата на Германия.

Прогноза: Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
322