Луис Енрике: В добра позиция сме да спечелим всичко


Н. Гавазов

Луис Енрике: В добра позиция сме да спечелим всичко

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике разговаря с журналисти преди мача с Клермон от 28-я кръг на Лига 1.

"Предстоят ни важни двубои, но най-важният е утре. Все още не сме спечелили Лига 1, така че трябва да победим в три от оставащите седем мача.

Нивото ни на мотивация не може да бъде поставяно под въпрос. В добра позиция сме да спечелим всичко. Не искам нито един футболист да мисли за Барселона.

Никога не съм имал отбор с 12 или 13 титуляри. Това е начинът, по който работя като треньор. Винаги съм имал добри резултати, правейки нещата различно. Лично аз искам играчите да са отдадени, а това идва с трудни предизвикателства. Точно тогава един футболист бива тестван. Позицията ми винаги е била такава и това работи при мен. Изборът ми за тези, които ще играят е въз основа на начина, по който тренират и се представят в конкуренцията на останалите", заяви Енрике.

Луис не пропусна да похвали Маркиньос, който е изправен пред изравняване на рекорда за най-много мачове за Пари Сен Жермен - 435, ако играе срещу Клермон.

"Маркиньос е капитан на тима. Той е пример за подражание на терена и извън него. Много е отдаден, все едно е един от младите играчи. Способен е да помага много на тима", добави наставникът на парижани.

  Сподели
58