ЦСКА с минимален успех над Банско


.

ЦСКА с минимален успех над Банско

Вицешампионите от ЦСКА постигнаха измъчена победа в контролата срещу лидера в западната Б група Банско с 1-0. През цялото второ полувреме домакините играха с човек по-малко, след като Владислав Златинов си изкара директен червен картон.
 
В отсъствието на националните футболисти на "армейците", пред близо 1000 зрители в Банско, треньорът Любо Пенев даде шанс на някои от резервите, като като титуляр започна и парагваецът Уго Баес.

Първите минути минаха при надмощие на "червените", като първо в третата минута Тимонов стреля хубаво от пряк свободен удар, но след неубедителната намеса на вратаря на Банско Зехиров и Манчев се озоваха в засада. В 16-ата минута и домакините погледнаха към вратата на ЦСКА, но в опита си да прехвърли Чавдаров Веселин Стойков прехвърли и вратата.

Домакините не се стреснаха от именития си съперник и съзнадоха няколко добри полужения пред вратата на Чавдаров, но ударите на Златинов, Динков и Стойков не намериха целта.

В 40-ата мин. "армейците" изпуснаха най-доброто си положение за първата част, след като ударът на Стойков беше избит с мъка от вратаря на Банско.  В 44-та минута бившия нападател на ЦСКА Златинов си изкара директен червен картон и остави отбора си с 10 души за втората част на контролата.

През втората част двубоят бе далеч по-скучен и безинтересен, като и двамата наставници направиха множество смени. В игра за ЦСКА се появиха Ивайло Петров, Давид Силва, Руи Мигел, Джонатан Гомес и Орлин Орлинов.

В 60-ата минута Любо Пенев се принуди да върне в игра Тимонов и Петров и да извади Орлинов и Гомес, който получи травма. Пет минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа след нарушение срещу Раев, но реферът остана безмълвен.

Така се стигна в 87-та минута, когато изпадналия в немилост португалец Руи Мигел финтира вратаря на Банско след хубав пас на Тимонов и откри резултата. До края на двубоя "червените" изпуснаха да удвоят резултата, след като с пропуски пред вратата на домакините се отличиха Тодор Тимонов и голмайсторът Руи Мигел.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
118