ЦСКА изхвърли Лудогорец от турнира за Купата на страната (видео)


В. Мухарски

ЦСКА изхвърли Лудогорец от турнира за Купата на страната (видео)

ЦСКА загуби с 0:1 от Лудогорец срещата-реванш от 1/16-финалите за Купата на България, но благодарение на успеха си 2:1 в Разград в края на миналия месец, „армейците" отстраниха шампиона и продължават в следващата фаза на турнира. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред около 6 000 зрители, които станаха свидетели на интригуващ футбол и много емоции на терена.

"Червените" бяха доста по-активни в началните минути, но в 19-ата минута Нджонго Присо получи директен червен картон за удар без топка в лицето на Жуниор Кайсара. С човек по-малко "армейците" бавно започнаха да отстъпват инициативата на своя противник, който не създаде много положения.

След почивката разградчани владееха повече топката, но по-сериозните положения бяха за столичани. Мишел Платини през по-голямата част от мача сам тормозеше отбраната на гостите. В 60-ата минута бразилецът бе спрян с грубо нарушение от Козмин Моци, който се размина със само жълт картон.

В 65-ата минута Лукас Саша намери добре Мишел, който излезе на отлична позиция, но ударът му излезе в аут. В 69-ата минута и Кайсара напусна игра за втори жълт картон за доста груб фаул срещу Бандаловски.

В 79-ата минута, малко изненадващо, Лудогорец откри резултата. Центриране в наказателното поле на ЦСКА, при което червената отбрана не успя да изчисти топката, която попадна у Гъргоров, а Бадема с шут от въздуха донесе успеха на своя тим, който обаче не бе достатъчен да класира шампионите напред. Така Купата на България със сигурност ще има нов носител през следващата година.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
172