ЦСКА ще се поздрави с победа срещу Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се поздрави с победа срещу Ботев Пловдив

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 17.03.2024 г.
Час: 17:45


ЦСКА приема Ботев Пловдив на националния стадион в среща от предстоящия 25-ти кръг на родния шампионат. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, но "канарчетата" изобщо не са за подценяване, макар да не се намират в най-добрата си форма. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

В дните преди мача от ЦСКА внесоха яснота около състоянието на контузените си футболисти. Тобиас Хайнц, който напусна терена принудително в двубоя срещу ФК ЦСКА 1948 (2:1), е с увредени връзки на глезена и със сигурност е аут за предстоящия сблъсък с Ботев.

Мартин Стойчев и Емануел Шакич също имат оплаквания след срещата и остават под въпрос за дербито с "канарчетата". Мястото на Стойчев със сигурност ще бъде заето от Иван Турицов, който ще се завърне сред титулярите. Турицов не взе участие в последните два мача, след като получи контузия при победата с 1:0 над Арда в турнира за Купата на България. Той имаше проблеми с аддукторите, които не му позволиха да играе срещу Берое и ЦСКА 1948. Бранителят обаче вече тренира на пълни обороти и ще бъде готов за игра за мача през уикенда.

Турицов е и единственият национал в състава на ЦСКА, стана ясно от публикуваният вчера списък с повиквателни от селекционера на България Илиан Илиев. "Червените" ще имат трима представители при младежите - Стойчев, Християн Петров и Станислав Шопов. Последните двама вероятно ще стартират от първата минута. За Петров - това е сигурно, но треньорският щаб има леки колебания за Шопов.

Каранга също може да седне на пейката. Той не започна по начина по който му се искаше след завръщането си в отбора. Фернандо продължава да търси първия си гол през този полусезон. Не е изключено атаката да поведе Данило Асприля, който се отчете с гол в последния мач. И все пак - по-вероятно е отново Каранга да стартира като титуляр, а Асприля да се появи от пейката през втората част.

В състава има и двама футболисти, застрашени от наказание - Тибо Вион и Амос Юга, които имат по 8 жълти картона. Следващият мач на ЦСКА е срещу Локо София, но той ще дойде след паузата за националните отбори.

При Ботев Пловдив е пълно с проблеми от не спортно-технически характер. Клубът е на нож с феновете си. Оказа се, че от пловдивския клуб са подавали жалба срещу собствените си фенове заради вдигнати транспаранти. Една от фракциите поиска незабавната оставка на Давид Асаев и атакуваха Александър Ослан, който е член на съвета на директорите на ПФК Ботев.

С това лошите новини не спират. Ръководството на Ботев трябва да плати 287,911 евро на уволнения преди година и половина треньор Желко Копич. От "жълто-черния" клуб загубиха обжалването в арбитражния спортен съд в Лозана, което бе гледано вчера.

Като за капак на всичко - клубът получи заплахи и от закъсалия финансово Хебър. Все пак от Ботев са успяли да платят една малка част по сделката за трансфера на Георги Николов.

Двама от основните футболисти на Ботев Пловдив няма да могат да вземат участие в мача. Йонас Там и Константинос Балоянис натрупаха по 5 жълти картона, което означава, че ще пропуснат сблъсъка с ЦСКА в столицата. И двамата бяха официално предупредени при загубата от Лудогорец (0:2) и старши треньорът на "канарчетата" Душан Керкез няма да може да разчита на тях срещу "червените". Това ще създаде известни проблеми на Керкез, който ще трябва да търси заместници на двама от дефанзивните си състезатели.

Лекарският щаб на Ботев Пловдив прави всичко възможно, за да вдигне на крака централния защитник Антоан Конте за двубоя. Националът на Гвинея е минал един преглед вчера, а за днес са предвидени още два. Така трима лекари ще дадат крайно решение, дали футболистът ще е на разположение за визитата в София. Играчът почувства болки по време на загрявката преди мача с Лудогорец. Бранителят има стара травма в коляното, която отново се е обадила. Спортно-техническият щаб на Ботев Пловдив ще вземе крайно решение в петък, след консултцията с докторите.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179