Лудогорец ще вземе последния и изключително важен мач от групите на ЛК


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе последния и изключително важен мач от групите на ЛК

Лудогорец - Нордселанд
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 14.12.2023 г.
Час: 19:45


Лудогорец приема Нордселанд в последен мач и за двата тима от груповата фаза на Лига на конференциите. Разградчани имат нужда от задължителна победа, ако искат да продължат напред в турнира. Разбира се, те биха могли да премината групата и при благоприятен за тях резултат в другия мач между Фенербахче и Спартак Търнава. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е да пробвате знак 1.

Именно този съперник разби разградчани със 7:1 преди няколко седмици, при гостуването на Лудогорец на Скандинавскиия полуостров. Тогава обаче имаше няколко фактора, които изиграха лоша шега на българския тим - единият от тях беше изкуственият терен. След това последва треньорска рокада, като след това Лудогорец се представя повече от добре, като българските шампиони се намират в топ форма.

Преди броени дни Лудогорец спечели и дербито с ЦСКА, при това в историческия последен мач на стадион "Българска армия". Късен гол на Спас Делев донесе невероятна радост за "зелените", които постигнаха успех срещу прекия си конкурент за титлата у нас през последните години.

Лудогорец обаче даде две жертви преди и по време на двубоя срещу ЦСКА на "Армията". На загрявката преди двубоя травма получи десният бек Аслак фон Витри. Това бе голям удар за треньора Георги Дерменджиев, тъй като под негово ръководството норвежецът е един от най-добре представящите се играчи в състава. Още повече че за двубоя наставникът не можеше да разчита и на левия бранител Антон Недялков и вместо него в тази зона действаше халфът Иван Йорданов. По време на мача обаче той получи контузия и бе заменен принудително.

В Лудогорец се надяват двамата, или поне един от тях, да бъдат на линия за сблъсъка с Нордселанд. Очаква се Фон Витри да стисне зъби и да започне.

Със сигурност аут за сблъсъка с Нордселанд е капитанът Антон Недялков. Националът е с херния и ще се възстановява около месец. В лазарета и е друг краен защитник - Марсел Хайстер. Наказан за сблъсъка с датчаните пък е фланговият нападател Кайо Видал.

Въпреки че мачът е доста важен за Лудогорец, все още липсва достатъчно интерес от страна на феновете на тима. Все още се продават билети, но от клуба се надяват, че до първия съдийски сигнал, стадионът ще се понапълни. Иначе румънският елитен рефер Овидиу Хацеган бе определен за главен съдия на последния и решителен двубой за Лудогорец в Лигата на конференциите.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - НОРДСЕЛАНД 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311