Левски ще опита да се реваншира на феновете с победа във Враца


FUTBOL-TV

Левски ще опита да се реваншира на феновете с победа във Враца

Ботев Враца - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Враца
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 17:30


Левски гостува на Ботев във Враца в последен мач и за двата тима за тази календарна година. "Сините" разочароваха много феновете си, отпадайки от турнира Sesame Купа на България. Сега хората на Николай Костов ще искат да се реваншират поне частично на феновете си и да завършат годината с победа. Срещу тях застава един непостоянен отбор, воден от бившия любимец на феновете на ЦСКА Христо Янев. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Положението в Левски не е никак розово, като все по-усилено се говори отново за треньорска смяна. Николай Костов дори не води вчерашната тренировка, като по-късно се появи информация, че той все пак е в бил във фитнес зала на "Герена" с част от играчите. Не е изключено това да е последният мач на Кольо (както го наричат феновете). Вече има информация, че Димитър Димитров ще се завърне в Левски, като според някои източници не е изключено и новият треньор да бъде Емил Велев - Кокала.

За другата седмица е предвидена пресконференция на мажоритарният собственик Наско Сираков и друг ръководител на "Герена" - Даниел Боримиров. Разбрали за това, от Тръст "Синя България" също организираха пресконференция. Феновете вероятно ще изразят за пореден път не желанието си отборът да бъде ръководен от Сираков. Все още обаче не е ясно както точно ще обсъжда бившият нападател на Левски с медиите, като една от опциите е именно да обяви нов старши треньор.

Специално за мача във Враца, Костов може и да направи няколко рокади. В случай, че това наистина е последен мач, то треньорът може и да даде шанс за изява на някои от по-младите футболисти, с цел - да остави добро впечатление.

Треньорът на Ботев Враца - Христо Янев, подобно на своя колега, също може да не продължи да води отбора си. За това намекна самият Янев в няколко интервюта. "Ботев Враца може и без Христо Янев", лаконичен бе тогава младият наставник.

Янев вероятно ще промени малко схемата на игра, в сравнение с последния мач - визитата на Лудогорец. Този път Ботев Враца няма да играе в толкова дефанзивен стил, но все пак - не се очаква повече от един типичен нападател, в лицето на Марко Мажуга. Не е изключено като титуляр този път да започне Мартин Смоленски. Юношата на ЦСКА вече има един гол срещу Левски, но с екипа на Пирин. Като цяло не се очакват чак толкова много промени и състава на домакините от Враца, тъй като няма контузени или наказани футболисти.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ВРАЦА - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231