Левски ще елиминира Хебър от турнира за Купата на страната


FUTBOL-TV

Левски ще елиминира Хебър от турнира за Купата на страната

Хебър - Левски
Стадион: "Георги Бенковски", Пазарджик
Дата: 06.12.2023 г.
Час: 14:30


Левски гостува на Хебър в Пазарджик в предпоследен двубой и за двата тима за тази календарна година. Срещата е от 1/8-финалите в турнира Sesame Купа на България. "Сините" влизат в ролята на фаворити, като причината за това е и кризата, която се очертава в лагера на "гробарите". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Очаква се за сблъсъка да бъдат готови двама от основните играчи в състава на Николай Костов. Това са централният защитник Хосе Кордоба и фланговият нападател Роналдо. Двамата пропуснаха домакинството на Локо Пд (3:0) заради травми. Те преминаха фитнес тест в деня на срещата, който показа, че не са готови за този двубой.

Двамата обаче ще бъдат на линия за следващия, който е изключително важен. "Сините" изостават сериозно от върха в класирането вefbet Лига, затова и основен приоритет ще им бъде спечелването на Купата.

Аут за сблъсъка в Пазарджик обаче остава Джавад Ел Джемили. Той е и водещият реализатор на Левски в първенството с 5 гола. Толкова вече има и централният нападател Рикардиньо, който се разписа от дузпа в събота срещу Локомотив Пловдив.

В Хебър проблемите изглеждат доста сериозни. Бившият кмет на Пазарджик - Тодор Попов, който осигуряваше по негови си начини сериозни финансови средства за футболния и волейболния тим на Хебър, заяви на днешна пресконференция, че първият ще отиде в селската лига, а във футбола се чакат “мега драми".

Бившият кмет на Пазарджик - Тодор Попов, който осигуряваше по негови си начини сериозни финансови средства за футболния и волейболния тим на Хебър, заяви на днешна пресконференция, че първият ще отиде в селската лига, а във футбола се чакат “мега драми".

Запалянковците на Хебър излязоха с апел към ръководството на клуба и новия кмет да проведат среща в името на бъдещето на клуба. Привържениците призовават футболният клуб да не се използва като заложник на политически интриги и припомнят плаката от съботното домакинство срещу ЦСКА 1948 “Ако приказката Хебър свърши - вашият кошмар започва".

Сериозното финансово положение на Хебър ще принуди клуба да се раздели с част от основните си футболисти. Очаква се драстично свиване на бюджета, който е бил 300 хиляди лева на месец, както разкри наскоро новият кмет на Пазарджик Петър Куленски. Основният проблем е, че повечето играчи са с договори само до лятото и трудно могат да бъдат взети повече от 20-30 хиляди евро за тях. Такава е ситуацията с вратаря Матвей Игонен, към когото има интерес от елита на Швеция. Роберт Мазан също е с контракт до юни 2024 г., а със сигурност и интерес към голмайстора Георги Николов не липсва.

Очакванията са, че треньорът Любослав Пенев ще си тръгне след края на календарната година. Всичко това няма как да не повлияе и върху представянето на отбора за предстоящия мач с Левски.

 

ПРОГНОЗА: ХЕБЪР - ЛЕВСКИ 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
348