Левски ще вземе столичното дерби с Локомотив


FUTBOL-TV

Левски ще вземе столичното дерби с Локомотив

Локомотив София - Левски
Стадион: "Локомотив", София
Дата: 27.11.2023 г.
Час: 17:30


Левски гостува на Локо София на стадиона в квартал "Надежда" в среща от 18-ия кръг на родния шампионат. "Сините" влизат в ролята на фаворити в мача, с оглед на целите на двата тима. Хората на Николай Костов не се намират в най-добра форма, но срещу тях ще се изправи правещият сравнително слаб сезон до момента железничарски тим. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Треньорът на Левски - Николай Костов е изправен пред дилема, свързана с бразилската звезда на тима Уелтон. Той вече е здрав, но не бе включен в групата за гостуването на Дунав в 1/16-финала за Купата на България. Очакванията са, че крилото няма да бъде титуляр и при гостуването на Локо София в "Надежда" в понеделник. В щаба на Левски смятат да го запазят за далеч по-важното домакинство на Локомотив Пловдив в следващия кръг. "Смърфовете" са един от лидерите в първенството и победата срещу тях е абсолютно задължителна, ако тимът от "Герена" иска да остане с надеждата да се бори за челните места.

В същото време в състава на Левски се завръщат двама от стълбовете в защита, които ще бъдат твърди титуляри срещу "железничарите". Жереми Петрис и Хосе Кордоба ще бъдат на разположение на треньора Николай Костов. Панамецът бе част от своя национален отбор за мачовете от Лигата на нациите. Петрис пък изтърпя своето наказание за натрупани 5 жълти картона.

Със сигурност извън групата остава друг от бразилците - Цунами, който все още лекува контузия. Под въпрос са и Джавад ел Джемили и Кристиан Димитров, които също се възстановяват от травми. Със сигурност извън сметките на Николай Костов ще бъде и Илиян Стефанов, който получи червен картон за купата и ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия. Николай Михайлов пък може отново да не попадне в групата. Той не пътува за Русе, като информацията на някои медии бе за настинка, но не е сигурно дали тя отговаря на истината.

Френският краен защитник на Локомотив София - Стефан Ламбез ще пропусне мача. 28-годишният бранител получи контузия при загубата на столичните “железничари" от Локомотив Пловдив с 1:2 на "Лаута“ и тя не му позволи да вземе участие в 1/8-финалния сблъсък със Спартак Варна за Купата на България, който бе загубен от тима му след изпълнение на дузпи.

Треньорът на “червено-черните" - Данило Дончич няма да рискува Ламбез срещу “сините", тъй като иска той да бъде напълно възстановен, за да може да го използва пълноценно. От началото на сезона юношата на ПСЖ взе участие в седем мача в първенството и постепенно се пребори за титулярната позиция по десния фланг с Ивайло Найденов.

С проблеми преди мача със Спартак Варна бе и капитанът Красимир Милошев, но той се възстанови и игра срещу “соколите". В момента с тима не се готвят националните Валентин Николов, Бубакар Гай и Стив Траоре. Все пак очакванията са, че те ще са на линия за двубоя в началото на следващата седмица.

"Мачът с Левски ще е тотално различен в сравнение с този срещу Спартак Варна. Мисля, че ще е друга тактиката ни и друга подготовка. Надявам се бързо да забравим мача срещу Спартал. Искахме да продължим напред за Купата, но трябва да я забравим тази загуба и да се опитаме другия понеделник да изненадаме Левски и да вземем точка или да победим", заяви Дончич.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258