Ботев ще вземе дербито на Пловдив


FUTBOL-TV

Ботев ще вземе дербито на Пловдив

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 03.11.2023 г.
Час: 19:30


Ботев приема Локо в дербито на Пловдив, което е част от програмата на предстоящия 16-ти кръг в родния шампионат. Договорката между двата тима е да няма гостуващи привърженици, с цел да се избегнат вандалски прояви по новите стадиони в града под тепетата. Така "канарчетата" имат леко преимущество, заради "факторът домакинство". "Смърфовете" обаче се борят за първото място, макар и в последните няколко двубоя да инкасираха неприятни резултати. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Старши треньорът на Ботев - Душан Керкез ще може да използва всички налични футболисти за предстоящия сблъсък на "Колежа". Извън групата остава Мохамед Брахими, който все още лекува контузия. Това обаче не е новина, тъй като в последно време играчът е извън сметките на наставника.

Ботев се намира в отлична форма. В последния си мач "канарчетата" разбиха друг Локомотив (този от София) с впечатляващото 6:0. Тогава Антоан Бароан се отчете с хеттрик, правейки супер мач. Именно той записа името си в историята на Ботев, превръщайки се в чужденеца с най-много попадения с екипа на "жълто-черните". Той има на сметката си 26 гола за Ботев.

Локомотив Пловдив продължава да бъде в битката за първото място, която води с отбора на Черно море от началото на сезона. Това е малко изненадващо, като се имат предвид последните резултати на "смърфовете". Вече в 5 шампионатни двубоя хората на Александър Томаш не познават вкуса на победата. Две загуби - от ЦСКА и Берое, както и три ремита с Лудогорец, ФК ЦСКА 1948 и Черно море вече притесняват феновете на "Лаута". Между тях можем да отчетем изключително трудната победа над тима от Втора лига - Добруджа Добрич в мач от турнира за Купата на страната. Определено, Локо не се намира в най-добра форма, въпреки мястото, на което се намира.

"Два са мачовете, които ще помня вечно. Финалът за купата и когато спечелихме с 6:0. Най-силното ми представяне мисля, че беше при победата с 3:0 през 2009 г. Играл съм и в дербито между ЦСКА и Левски, но когато си от Пловдив това е най-важната среща в кариерата. Всяко малко момче си мечтае да е на нашето място. Напрежение, очакване, но това са едни от най-приятните чувства", заяви капитанът на Локо Пловдив - Димитър Илиев.

Мениджъри от популярна световна агенция, работеща с клубове от белгийския елит, ще гледат на живо дербито Ботев - Локомотив. Агентите имат конкретно набелязани цели. Става въпрос за крилото на черно-белите Джовани, който прави фурор в Първа лига, и нападателя на канарчетата Уме Емануел. Нигериецът участва това лято на световното първенство за младежи. Става въпрос за клубове от първата половина на белгийския елит, които търсят такъв тип футболисти. Емануел също може да действа и на фланга.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298