Левски ще запише труден успех над Черно море


FUTBOL-TV

Левски ще запише труден успех над Черно море

Левски - Черно море
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 16:30


Левски приема Черно море "Герена" в един от интересните мачове от програмата на 14-ия кръг в родния шампионат. "Сините" в повечето случаи са фаворити, но този път срещу тях излиза правещият супер сезон тим на "моряците", където не крият дори шампионски амбиции. При евентуален успех на стадиона на Левски, хората на Илиан Илиев ще заемат еднолично първото място в класирането. Прогнозата на FTV и на Futbolbet обаче са, че това едва ли ще се случи и ви съветваме да пробвате знак 1.

Централният защитник на Левски Хосе Кордоба получи допълнителна почивка от треньора Николай Костов. Бранителят се прибра късно вечерта в сряда след участието си за националния тим на Панама. 22-годишният футболист игра по 90 минути при победите над Кюрасао с 2:1 и Гватемала с 3:0 в Лигата на нациите на КОНКАКАФ. Кордоба се представи на ниво и получи суперлативи за представянето си. Вчера защитникът поднови тренировки със своите съотборници и Николай Костов вече ще разполага с всичките си налични футболисти. Единствено аут от сметките му остава трайно контузеният Билал Бари. Това обаче не е новина, тъй като Бари не е бил на разположение на Костов, откакто последният е треньор на Левски.

Добрата новина за Левски е, че трима от бразилците, играещи в клуба – Уелтон Фелипе Парагуа де Мело, Роналдо Сесар Соарес дос Сантос и Вендерсон де Фрейтас Цунами вече са с българско гражданство. Очакваше се защитникът и левият краен нападател да получат първи заветния документ, но към групата е прибавен и десният краен нападател, който първи е получил подпис, даващ му българско гражданство.

Така отпада проблемът за старши треньора Николай Костов с човек повече от страна извън Европейския съюз. Още в неделя срещу Черно море той ще може да използва едновременно петимата бразилци - Уелтон, Роналдо, Цунами, Рикардиньо и Дарлан, както и Хосе Кордоба, който е гражданин на Панама.

Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за гостуването на Левски. От нея заради травма отпадна Александър Василев, който е с разтежение в бедрото. Аут също е и Алекс Фернандес. Бразилецът е с наказание за една среща заради натрупани жълти картони. В групата се завръща Пабло Гарсия, който пропусна последните два мача на "моряците" (с Локо София 0:0 и Локомотив Пловдив 2:2) заради контузия.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
462