Победната серия на ЦСКА ще приключи на "Лаута"


FUTBOL-TV

Победната серия на ЦСКА ще приключи на

Локомотив Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 02.10.2023 г.
Час: 20:00


ЦСКА гостува на Локомотив Пловдив на стадиона в парк "Лаута" в един от най-чаканите мачове от предстоящия 12-ти кръг от родния шампионат. И двата тима се намират в добра форма. "Армейците" не започнаха добре сезона, но вече набират скорост и са добра победна серия. В такава серия вече не е Локо Пловдив, заради ремито с Лудогорец, но е факт, че "смърфовете" (изненадващо или не) все още са лидери в класирането. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

"Червените" се намират в страхотна форма и нямат загуба в последните си 6 мача. Отборът на Нестор Ел Маестро е в серия от четири поредни победи и се надява да запише нова такава. ЦСКА значително подобриха представянето си, а това се отрази и на класирането. Факт е, че този мач идва броени дни преди Вечното дерби. "Армейците" обаче нямат право да мислят за Левски, тъй като предстоящият тест на "Лаута" изглежда дори по-труден - лидерът в класирането.

Домакините вероятно ще трябва отново да се справят без защитника Браян Кордоба, който получи разтежение срещу Ботев Пловдив и вече изпусна победата над Локо София. Сега Кордоба остава извън сметките на Ел Маестро и за срещата на "Лаута". Аут са и без трайно контузените Юрген Матай и Брадли де Нойер. Очаква се в центъра на отбраната Кордоба отново да бъде заменен от Мено Кох. Последният не се представя убедително, даже напротив, но е считан за любимец на ръководството. Другата опция за защитата е Енес Махмутович, но с идването на Нестор Ел Маестро - националът на Люксембург рядко взима участие в мачовете на ЦСКА.

Реално единствената въпросителна в състава е свързана с Тибо Вион. Французинът натрупа картони и при ново официално предупреждение ще изгори за Вечното дерби. Срещу Локо София - Вион бе резерва и се появи в последните минути. Не е изключено и сега той да остане на пейката. Други промени не се очакват, тъй като цяло Нестор Ел Маестро разчита на един състав и рядко прави рокади, освен ако те не са наложителни. За втори пореден мач като титуляр ще излезе Емануиел Шакич. Той се ползва с доверие от Ел Маестро, като именно наставникът бе с основна заслуга за този трансфер.

Треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш ще направи поне една промяна в стартовия си състав за предстоящото дерби срещу ЦСКА. В сравнение с предишния двубой срещу Лудогорец, от тима на черно-белите ще отсъства Хорхе Сегура. Той получи 5-ия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде наказан за една среща.

Мястото на колумбиеца ще заеме юношата на Локомотив Мартин Паскалев. Бранителят се контузи на тренировка преди месец и оттогава не е започвал като титуляр. Той се появи в игра в 81-ата минута на мача срещу Лудогорец на мястото на Ефе Али. Именно с новия младежки национал на България ще Паскалев ще си партнира в центъра на отбраната в дербито срещу "червените".

Интересно е да се спомене, че самият Томаш на няколко пъти бе спряган за нов треньор на ЦСКА. На този етап обаче това няма как да стане, тъй като той си има отбор, а и на "Армията" към момента не плануват раздяла с Нестор Ел Маестро.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
347