ЦСКА ще опита да продължи със силното си представяне и на "Колежа"


FUTBOL-TV

ЦСКА ще опита да продължи със силното си представяне и на

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 22.09.2023 г.
Час: 20:00


ЦСКА гостува на Ботев Пловдив в един от най-чаканите двубои от програмата на 10-ия кръг в родния шампионат. И двата тима не започнаха добре сезона, но в последно време набират скорост и се представят все по-убедително за радост на феновете им. Именно за това мачът е труден за прогнозиране, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 2.

Нападателят на ЦСКА Майкъл Естрада е под въпрос за мача в града под тепетата. Едно от новите попълнения на "армейците" е трябвало да започне като титуляр в неделния двубой с ЦСКА 1948 (спечелен с 2:0). Еквадорецът обаче е получил болежки в навечерието на срещата и от щаба на “червените" са взели решение да не рискуват със състоянието му. В предишния кръг срещу Берое таранът изигра първия си мач като титуляр с червения екип, а след това стартира и в контролата с Литекс, когато вкара дебютното си попадение за тима. Той обаче все още чака първия си гол за ЦСКА в официален мач. Все пак очаква се той да бъде готов и да попадне в групата за мача с Ботев, но не е ясно дали ще стартира от първата минута. Еквадорецът е част от 8-те футболисти на отбора без паспорти от ЕС, което както се подразбира е проблем за Нестор Ел Маестро.

Реално треньорът едва ли ще прави кой знае какви промени в тима след двете поредни убедителни победи. Ел Маестро е останал много доволен от играчите, като самият той обяви след боя над 1948, че не може да иска по-добро представяне от неговите момчета.

Все пак, не е изключено Емануел Шакич да започне от първата минута. Последното ново попълнение веднага бе включен в групата за последния мач, като дори дебютира с новия си отбор, като това стана след почивката. Сега има вероятно Шакич да е титуляр за първи път, тъй като бе привлечен именно от Ел Маестро, който познава отлично качествата на дефанзивния футболист от времето, когато двамата бяха в Щурм Грац.

В лагера на Ботев Пловдив настроението най-накрая е приповдигнато. Всички в клуба са доволни от силния мач в Разград срещу Лудогорец преди по-малко от седмица. Тогава Ботев бе близо до победата, но съдийски решения наклониха везните в полза на Лудогорец, които успяха да изравнят с гол след края на добавеното време.

Подобно на ЦСКА и колегите им от Ботев не смятат да правят кой знае какви промени по състава. Така треньорският щаб ще разчита на най-доброто за двубоя с "армейците". По всичко изглежда, че най-много ще се разчита на бившия футболист на Левски - Ивелин Попов да тормози отбраната в червено. Любопитно е да се отбележи, че се появиха слухове за преговори между Попето и ЦСКА. Това се е случило точно в момента, в който бившият национал е напуснал "Герена", тъй като там не му е било гарантирано много игрово време. Дори да е имало преговори с ЦСКА, в крайна сметка Попето вече е в Ботев и дори бързо получи капитанската лента на отбора от Пловдив.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292