Ботев Пловдив ще се завърне на "Колежа" с реми срещу Левски


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив ще се завърне на

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 29.04.2023 г.
Час: 20:00


Ботев Пловдив се завръща на "Колежа"! Това ще стане с домакинство на Левски в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. Очаквано, голямо събитие е съпътствано от концерт и много забавления за феновете на "канарчетата", които най-накрая ще сбъднат своята голяма мечта. Иначе прогнозата на FTV и на Futbolbet за самия двубой е за знак - Х.

В лагера на Левски продължава да се говори повече за съществуването на клуба и финансовите трудности, отколкото за футбол. Наско Сираков продължава да води преговори с различни бизнесмени, с цел да осигури по-добро бъдеще на тима.

Иначе в дните преди мача стана ясно, че Даниел Боримиров бе избран за временен изпълнителен директор. Той заменя на поста Ивайло Ивков, който напусна клуба след Общото събрание на 6 април. В новия Управителен съвет бяха избрани Христо Йовов и адвокат Борислав Георгиев, които идват на местата на Ивайло Ивков и Радослав Разпопов.

От спортно-техническа гледна точка, Елин Топузаков няма чак толкова много проблеми и ще може да разчита на най-доброто за двубоя. Той ще може да разчита на Уелтон и Петрис за предстоящото в събота гостуване на Ботев Пловдив. Двамата получиха травми в шампионатния мач срещу Берое, но те не са сериозни. Бразилецът се включи във вчерашната тренировка на тима. Тя бе пропусната от Петрис, но десният бек ще играе срещу “канарчетата" през уикенда.

В заниманието се включиха и доскоро контузените Илиян Стефанов и Кристиян Димитров. Не е изключено халфът да се появи в игра ако не в мача срещу Ботев, то в този срещу Септември на “Герена".

Иначе хърватският защитник Анте Блажевич отново тренира с първия отбор на Левски. Десният краен бранител бе реабилитиран от старши треньора на "сините" Елин Топузаков, след като предишният наставник Станимир Стоилов не разчиташе на него, въпреки че именно той го привлече на "Герена" през лятото. Блажевич има само един мач за Левски - този срещу ЦСКА 1948 в първия кръг от сезона. След това бе изваден от първия състав, а сега Топузаков дава втори шанс на защитника.

Централният защитник на Левски Хосе Кордоба продължава да не тренира с отбора. Панамецът страда от мускулна травма и това му пречи да води нормална подготовка. 21-годишният бранител по всяка вероятност ще пропусне гостуването на сините на Ботев Пловдив.

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Бруно Балтазар бе силно критикуван след мача със Славия. Тогава наставникът реши да започне мача без нито един българин в състава, което очаквано не се хареса от феновете на "канарчетата". Този път се очакват промени в състава.

Говори се дори, че Лъчезар Балтанов ще изведе Ботев Пловдив с капитанската лента при откриването на "Колежа". 34-годишният халф е в отбора от 2014 година (с прекъсване от един сезон) досега и на практика е с най-дълъг стаж с "жълто-черния" екип.

Балтанов, който е юноша на Левски, тази година играе за дубъла на Ботев Пловдив във Втора лига. Преди броени дни той бе титуляр в дербито с Марица, но пропусна дузпа при резултат 0:1. В кариерата си халфът има 172 мача и 25 гола с екипа на Ботев в елита.

Мачът с Левски в събота е повече от специален, защото с него ще бъде открит обновеният стадион "Христо Ботев". Още вчера всички 18 000 билета за двубоя бяха продадени.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1011