Три греди не спасиха Арсенал от Астън Вила


И. Ангелов

Три греди не спасиха Арсенал от Астън Вила

Арсенал посрещна Астън Вила в поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига, и днес на своя "Емирейтс Стейдиъм" домакинът загуби след като първо избегна да получи гол след три удара в гредите около вратаря Рая, и срещата завърши при 2:0 за Вила, което поставя Манчестър Сити в пол-позиция в състезанието за титлата.

До почивката двата отбора имаха редица възможности за гол, но най-доброто беше пред Оли Уоткинс, който пет минути преди паузата нацели греда.

Във втората част по невероятен начин Вила не вкара след един корнер, при който Тилеманс с фалцов удар под ъгъл намери горната греда и след това страничната, и топката отново не оплете мрежата на Рая. В тази част домакините бяха притиснати и разчитаха единствено на контра действия, без успех, тъй като полувремето завърши с 1 неточен удар за домакина.

Срещата бе решена в 84-ата минута след центриране на Лука Дин, което премина цялата защита и вратаря до втората греда, и Леон Бейли вкара на празна врата за 1:0. Шокът не бе преживян от домакините и в следващата атака на Вила когато Арсенал се хвърли напред, Оли Уоткинс бе изведен сам в полето на противника и копна над вратаря за 2:0.

  Сподели
566