Анонс на 30-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 30-ти кръг от Висшата лига

Нюкасъл Юнайтед - Уест Хем Юнайтед 
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк 
Дата: 30.03.2024 г. 
Час: 14:30 ч. 

Нюкасъл загуби поредни мачове на гости от Ман Сити и Челси и почивката за национални срещи бе важна за възстановяване на някои контузени и подобрение на формата. За три седмици обаче нещата не изглежда да са се подобрили достатъчно защото Ливраменто още е под въпрос, а аут са Тонали, Трипиър, Жоелинтон, Поуп, Ботман, Майли, Уилсън и Барнс.

Уест Хем направи две поредни равенства у дома преди паузата. Това е формата от последния мач срещу Нюкасъл, където видяхме 2:2. Тук Едсон Алварез е наказан, а под въпрос са Кудус и Корне.

Нюкасъл допусна по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга, но и вкара по най-малко 2 пъти в 8 от последните 9 кръга. 

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Уест Хем Юнайтед 2:2

 

Нотингам Форест - Кристъл Палас 
Стадион: Сити Граунд
Дата: 30.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Нотингам няма победа в пет поредни кръга, а освен всичко и се намери принудително в опасната зона след като пострада от наказание и отнемане на точки миналата седмица. Сега тимът на Нуно Санто е 1 точка под спасението.

Кристъл Палас започна с победа живота при Оливер Гласнер, но след това отстъпи на Тотнъм и направи равен с Лутън преди почивката. За момента тимът остава на 8 точки над опасността.

Любопитно е, че Нотингам не загуби последните 7 мача с Палас във всички турнири. Формата в момента не е добра и статистиката може да се влоши.

Прогноза: Нотингам Форест - Кристъл Палас 1:2

 

Шефилд Юнайтед - Фулъм 
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 30.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Шефилд поведе с два на Борнемут и пропусна да вземе пълния пакет точки в последния кръг. "Остриетата" остават на дъното за момента и имат нужда от 8 точки за спасение. 

След загубата с 2:1 от Уулвс, Фулъм се върна с изключително 3:0 над Тотнъм в местното дерби на "Крейвън Котидж". Тимът на Марко Силва е на 12-то място и целят финиш в горната половина, а целта изглежда изпълнима заради липсата на контузени и формата на нападателя Муниз.

При домакините проблеми с контузени има - Слимане, Арчър, Брюстър, Еган, Башам, Дейвис и Лоу. 

Шефилд допусна по най-малко 2 гола в 8 от последните 10 кръга на Висшата лига. Така очакванията са гостите да спечелят тук.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Фулъм 0:2

 

Тотнъм - Лутън
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 30.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

След победите над Астън Вила и Кристъл Палас, Тотнъм отстъпи на Фулъм преди почивката за националните срещи. "Шпорите" все още преследват място в топ 4 и с победа могат да прескочат Вила на позицията, временно или не.

Лутън вече 9 кръга няма победа във всички турнири и има много проблеми с липсващи имена. Тимът излезе над опасната зона през почивката заради наказанието на Нотингам. В тима 12 човека имат здравословни проблеми и не се очаква Постекоглу да даде шанс на противника.

Прогноза: Тотнъм - Лутън 3:0

 

Борнемут - Евертън
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут повдигна самочувствието след като губеше с 3 гола от Лутън и успя да обърне до победа с 4:3 в последния кръг на Висшата лига. Така "черешките" нямат загуба в три кръга. 

Евертън вече 11 кръга няма победа и това е най-дългата подобна серия в кампанията след последното поражение на "Олд Трафорд" преди 3 седмици. Формата е изненадваща защото само Деле Али липсва дълго, а под въпрос сега са Данхума и Гай.

При домакините Фредерикс и Синистера са аут, и под въпрос са Сенеси, Арънс и Кели. 

Борнемут вкара по най-малко 3 пъти във вратата на Евертън в последните 3 домакинства срещу този противник. През октомври "карамелите" спечелиха с 3:0 обратната среща, но се очаква домакините да си върнат.

Прогноза: Борнемут - Евертън 3:1

 

Астън Вила - Уулвс
Стадион: Вила Парк
Дата: 30.03.2024 г. 
Час: 19:30 ч.

Астън Вила се задържа в топ 4 за момента но последната загуба от Тотнъм нанесе удар на самочувствието и може би шансовете за класиране близо до върха. След това тимът трябваше и да спасява равен в самия край с Уест Хем, и така Тотнъм може да прескочи Вила до началото на този мач.

Уулвс напусна ФА Къп последно в четвъртфиналната фаза срещу Ковънтри, който продължи на полуфинали с Ман Юнайтед. "Вълците" имат 3 победи в последните 4 в лигата и нямат загуба от Астън Вила от 2018 г.

Двата тима имат проблеми, като МакГин е наказан при домакините, Кеш и Рамзи са под въпрос и контузени са Мингс, Буендия и Камара. При гостите Хи-Чан и Нето имат проблеми, под въпрос са Куня, Доусън и Белегард.

Уулвс не загуби 6 поред срещу Астън Вила, но липсата на ключови играчи може да влоши нещата.

Прогноза: Астън Вила - Уулвс 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191