Евролигата удължи пълномощията на Бодирога и Мотиехунас


Н. Гавазов

Евролигата удължи пълномощията на Бодирога и Мотиехунас

Бордът на директорите на ESA единодушно реши на среща, проведена в централата на Евролигата по баскетбол, да удължи правомощията на Деян Бодирога като президент и Паулиус Мотиехунас като главен изпълнителен директор до 2028 г.

"Деян Бодирога беше назначен за президент на Евролигата по баскетбол на 14 септември 2022 г. и поднови ангажимента си към организацията на 15 юни 2023 г. В ролята си на президент той се фокусира върху подобряването на качеството на конкуренцията в Евролигата в полза на клубове, играчи, фенове, партньори и други заинтересовани страни, като същевременно играе ключова роля в укрепването на връзките с по-широката баскетболна общност, включително Асоциацията на играчите в Евролигата, Съвет на главните треньори на Евролигата, служители на съюза на Евролигата по баскетбол, FIBA, национални лиги и други организации, свързани с баскетбола.

Паулиус Мотиехунас стана главен изпълнителен директор на Евролигата по баскетбол на 15 юни 2023 г. след успешна кариера като президент на Жалгирис Каунас.

"Мотиехунас се фокусира върху обединяването на акционерите като част от бъдещи планове за растеж на ключови пазари в Европа и извън нея, подобряване на игровото изживяване в баскетболните зали на Евролигата, телевизията и дигиталните платформи и откриване на нови възможности за разширяване на своята база от фенове“, се казва в официалното изявление на пресслужбата на Евролигата.

  Сподели
70