Латвия дисквалифицира хокеисти, участващи в турнири на нацистите


Н. Гавазов

Латвия дисквалифицира хокеисти, участващи в турнири на нацистите

Пресслужбата на Латвийската федерация по хокей излезе с изявление на официалния уебсайт на организацията относно спирането на лицензите на спортисти, които се състезават на Future Games в Казан (нацистка Русия).

"Според информация за участието на някои латвийски хокеисти в състезанията Future Games , които се провеждат в Русия, Латвийската федерация по хокей спря лицензите на тези хокеисти“, се казва в изявлението.

Нека отбележим, че става дума за отбора по фиджет хокей Baltic Select, който включва Ервин Мущуков, Кирил Тамбиев, Павел Горошков, Мартин Лавров, Алексей Попов, Алишер Мубаракшин, Никита Зантманс, Артем Кувсинов.

Да припомним, че на 1 февруари латвийците приеха поправки в закона за спорта, според които на законодателно ниво забраниха на националните отбори на страната си да контактуват с отбори от Русия и Беларус, както в Латвия, така и в чужбина. Според този закон латвийските спортисти не могат да играят с руснаци и беларуси, дори въпросните състезатели да играят под неутрален флаг.

Напомняме, че днес се навършват две години от вероломната военна агресия на нацистка Русия срещу Украйна по заповед на военния престъпник и масов убиец Владимир Путин. Руските нацисти не успяха да изпълнят първоначалните си цели, но се окопаха в окупираните през 2014 година области и постоянно тероризират цивилното украинско население и разрушават гражданската инфраструктура.

  Сподели
159