Евролигата обяви някои промени в правилата


Н. Гавазов

Евролигата обяви някои промени в правилата

Евролигата обяви някои промени в правилата, които ще влязат в сила за предстоящия сезон. Той ще започне на 5 октомври.

Отсега нататък всеки старши -треньор ще има възможност да взима по два челинджа на мач. Първият от тях обаче трябва да бъде използван в първите 38 минути на играта, в противен случай тази възможност ще бъде загубена. Отбелязва се също, че за да се ускори протичането на мачовете, реферите вече ще могат да инициират проверка за нарушение само в последните две минути на играта или в последните две минути на продължението. Освен това реферите ще могат да видят дали играчът е бил фаулиран в момента на удара или не.

Също така, според нововъведенията, всеки играч или член на отбора, който е напуснал пейката по време на конфликтни ситуации на корта, но не е участвал активно в тях, няма да бъде дисквалифициран. Това предполага, че реферите ще могат да прегледат видеозаписа и да потвърдят, че играчът на пейката не е участвал в конфликта.

Във всички спорни ситуации топката ще бъде пусната в игра в кръга (линия на свободни хвърляния или централен корт), разположен най-близо до мястото, където е извършено предишното действие.

  Сподели
101