Гауф: Не бях нервна на финала


Н. Гавазов

Гауф: Не бях нервна на финала

Победителката на US Open - 2023, американката Кори Гауф, разказа какво й е помогнало да запази концентрацията си и да се справи с вълнението по време на финалния мач на турнира с беларуската тенисистка Арина Соболенко (2:6, 6:3, 6: 2).

"Когато тренирам, ние се шегуваме и говорим за неща извън корта. На двойки Джес и аз винаги говорим за неща, които се случват на корта. Опитах се да внеса повече от това в моите сингъл изпълнения.

Трябва да сте съсредоточени, но не и да се опитвате да прекъсвате връзката. Гледайки звездите, които бяха там (на финала на US Open с Арина Соболенко), или обръщайки внимание на това какви песни се изпълняваха по време на преходите, си взех малко почивка от натиска, което нарастваше около мен на площадката  и мисля, че това помогна.

Показах най-добрия си тенис, когато бях спокойна и честно казано, през целия мач не бях особено нервна. Когато си нервна, това се усеща в гърлото, а днес изобщо не го усетих, нито по време на сетбола, нито по време на мачбола. Усетих го малко преди мача, но когато излязох на корта, се почувствах добре", заяви Гауф.

  Сподели
233