Ферари назначи нов директор


Н. Гавазов

Ферари назначи нов директор

След първия етап в Бахрейн за сезон 2023 бе съобщено, че Ферари в края на сезона ще се сбогува със състезателния директор Лоран Мекис, който е в отбора от 4.5 години.

Сега тази информация е потвърдена, но с лека корекция. Според официалния сайт на Скудерията, Мекис напуска италианската конюшня точно сега, още преди началото на етапа в Белгия.

"Времето на Лоран Меки в Скудерия Ферари приключва тази седмица. Директорът на състезанието няма да бъде в Белгия, той напуска скачащия кон след 4,5 сезона, през които отборът спечели седем победи. Целият отбор му благодари за неговия голям принос за тези години", се казва в изявление на Ферари.

"Започвайки с Голямата награда на Белгия, част от авторитета на Лоран в бокса ще бъде поет от Диего Йоверно, който ще поеме ролята на спортен директор. Той ще отговаря за всички спортни въпроси и също ще поддържа връзка с ФИА. Йоверно е ветеран на Скудерията, работил в Маранело през последните 23 години.

Заедно с колегите си от пит стена, Матео Тонинали (ръководител на схемното инженерство) и Равин Джайн (състезателен стратег), той ще докладва директно на ръководителя на тима Фред Васер", съобщи още пресслужбата на Скудерията.

  Сподели
179