Швьонтек: Опитвам се да покажа, че съм против войната


Н. Гавазов

 Швьонтек: Опитвам се да покажа, че съм против войната

Първата ракета на света Ига Швьонтек разказа как успява да се съсредоточи върху тениса, предвид войната в Украйна, която страната-спонсор на тероризма разпали.

"В началото на войната аз самата не знаех как ще реагирам на нея. Понякога в света има толкова много зло и насилие, че реших, че ще ми бъде по-лесно, ако помисля за битката на корта, която бе и ще бъде, и се съсредоточа върху тази конкретна задача.

Мислех, че ако играя тенис по-добре, повече хора ще чуят посланието, което искам да предам. Във всеки случай мисля, че това, което се опитвам да предам, са добри ценности. Опитвам се да подкрепям украинските жени, да покажа, че съм против войната и се опитвам да го демонстрирам, поне като нося лента или отговарям на всички въпроси на пресконференции.

Разбирам, че като цяло не е лесно да функционираш в такъв тенис свят, където всички сме от различни страни, различни националности... Има напрежение и търкания между някои играчи. В такива моменти се опитвам да се съсредоточа върху себе си и да помня, че най-важното нещо за мен е да играя най-добрия си тенис, защото тогава повече хора ще ме чуят“, заяви Швьонтек.

  Сподели
170